Epidemia cu noul coronavirus a ucis 140.000 de oameni la nivel global, iar țările occidentale suspectează China că ar fi ascuns informații - Statele Unite au emis ipoteza că Covid-19 ar putea proveni dintr-un laborator din centrul Chinei, nu dintr-o piață de animale, relatează AFP.

Coronavirus SUAFoto: Brazil Photo Press / SplashNews.com / Splash / Profimedia

De la apariția sa în metropola chineză Wuhan (centru), în luna decembrie, boala a infectat peste 2 milioane de oameni la nivel global și a ucis peste 140.000, inclusiv 92.000 doar în Europa, și 30.000 în Statele Unite.

Aproximativ 4,4 miliarde de oameni, sau aproape 57% din populația lumii, sunt în carantină, după ce autoritățile statelor au declarat stare de urgență și i-a forțat să stea acasă.

SUA analizează posibilitatea ca noul coronavirus să fi plecat de fapt de la un laborator de virusologie din Wuhan, China, ipoteză de lucru care a fost lansată de mai multe surse din serviciile secrete, notează CNN. Și președintele american Donald Trump a spus miercuri că această ipoteză este explorată de partea americană.