Guvernul elvețian va începe o relaxare treptată a restricțiilor impuse pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, începând cu 27 aprilie, potrivit Reuters. Cabinetele medicale, frizeriile şi saloanele de consmetică printre primele care vor primi undă verde să reînceapă activitatea.

Coronavirus ElvetiaFoto: Glories Francois / Abaca Press / Profimedia

Apoi, pe 11 mai se vor redeschide şcolile primare, magazinele şi pieţele, au mai anunţat autorităţile.

Într-o a treia etapă vor fi redeschise liceele şi universităţile, din 8 iunie. De asemenea guvernul a anunţat posibilitatea de a relaxa interdicția reuniunilor în grupuri mai mari de cinci persoane, deși detaliile acestei etape vor fi anunțate concret abia la sfârșitul lunii mai.

"Trecerea de la o etapă la alta se va face atunci când nu va exista o creștere semnificativă a cazurilor COVID-19", au mai subliniat autorităţile.

Până în prezent, Elveţia a raportat peste 26.560 de îmbolnăviri cu noul coronavirus şi 1.051 de decese. În ultimele 24 de ore au fost raportate 581 cazuri confirmate şi 73 decese.

În urmă cu câteva zile şi Germania şi Austria au anunţat ridicarea treptată a măsurilor de restricţie impuse de coronavirus.