Președintele american Donald Trump a declarat vineri că va anunța în curând o a doua echipă de lucru privind COVID-19, creând un consiliu care să se concentreze pe repornirea economiei după ce vârful pandemiei va trece, relatează Reuters. ''Este de departe cea mai mare decizie din viaţa mea'', a declarat Trump.

Donald Trump si Steven MnuchinFoto: Profimedia Images

„Vom anunța asta în scurt timp. Probabil marți”, le-a declarat Trump reporterilor prezenți pentru informarea zilnică privind evoluția pandemiei.

Se așteaptă ca din consiliu să facă parte secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin și consilierul principal al Casei Albe pe probleme economice, Larry Kudlow, printre alții, a declarat un oficial al administrației.

Trump a spus marți că guvernatorii statelor federale vor face parte de asemenea din consiliu.

Economistul republican Art Laffer, care le-a prezentat oficialilor Casei Albe un plan de a restarta economia, este la rândul său în cărți pentru a face parte din consiliu.

Prima echipă de lucru a președintelui Trump îi include pe experții în sănătate publică dr. Anthony Fauci și Dr. Deborah Birx care au sarcina de a încetini răspândirea virusului și găsi tratamente și un vaccin pentru coronavirus.

Tot în cursul zilei de vineri dr. Fauci, directorul Institutului naţional pentru boli alergice şi infecţioase din Statele Unite, a avertizat că, în pofida unor rezultate pozitive în lupta cu COVID-19, este încă prea devreme pentru a relaxa restricțiile impuse americanilor.