Starea premierului Boris Johnson a fost stabilă peste noapte la terapie intensivă, după ce simptomele de Covid-19 s-au agravat, și rămâne într-o ”bună dispoziție”, a spus marți purtătorul său de cuvânt, relatează Reuters.

Boris JohnsonFoto: Captura YouTube

Purtătorul de cuvânt le-a spus reporterilor că premierul, care a fost internat în spital duminică, primește tratament standard cu oxigen și că respiră fără asistență. Nu a avut nevoie de ventilator mecanic.

”Premierul a fost într-o stare stabilă și rămâne într-o bună dispoziție. Primește tratament standard cu oxigen și respiră fără vreo asistență. Nu a avut nevoie de ventilare mecanică, sau de sprijin respirator non-invaziv”, a spus purtătorul de cuvânt.

Starea premierului britanic s-a înrăutățit luni după ce purtătorul său de cuvânt a spus că Boris Johnson a petrecut o noapte ”confortabilă” în spital și este într-o stare bună, continuând să conducă guvernul, deși va rămâne în spital sub observație.

Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, a devenit pe 27 martie primul lider al unei mari puteri care a anunţat că este pozitiv la coronavirus.

El a intrat în izolare într-un apartament al reşedinţei oficiale din Downing Street, iar vineri a anunţat că are în continuare febră. Biroul său a subliniat că spitalizarea nu a fost una de urgenţă şi că Boris Johnson rămâne la conducerea guvernului. Ministrul de externe Dominic Raab va fi cel care va conduce şedinţa de urgenţă de luni a executivului cu privire la situaţia epidemiei, a indicat o sursă.

Citește și: