Povestea asistentei medicale de la Galați umilită de vecini se repetă la Sibiu. O asistentă medicală de la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean Sibiu este hărțuită de vecini, de câte ori se întoarce acasă, fiind acuzată că îi poate îmbolnăvi, scrie Turnul Sfatului. Într-un filmuleț care a devenit viral pe internet se aude cum vecinii îi cer asistentei să se mute din casa în care s-a izolat ca să își protejeze familia. Fiica asistentei a postat filmulețul alături de un mesaj emoționant.

Test pentru coronavirus - COVID-19Foto: Profimedia Images /Hector RETAMAL/AFP

Publicația din Sibiu scrie că a primit mai multe sesizări că o asistentă care lucrează la secția ATI a Spitalului Județean Sibiu, ce tratează pacienți infectați cu coronavirus, ar fi hărțuită de către vecinii dintr-o casă în care femeia s-a mutat cu chirie. Oamenii îi reproșează că îi pune în pericol și îi cer să se mute.

Fiica asistentei a reacționat pe Facebook, unde a postat filmulețul cu vecinii nemulțumiți, însoțit de un mesaj în care își apără mama.

"După ore întregi de muncă, în care mama mea se sacrifică pentru oamenii infectați cu acest virus și este trup și suflet pentru meseria aleasă, fără vreun gând de abandon sau de regret pentru ceea ce face, acesta e respectul pe care îl primește zilnic din partea vecinilor și, cel mai trist, chiar din partea apropiaților, pentru faptul că vine acasă de la muncă și pentru că împart aceeași scară de bloc, privind-o ca pe un om de cea mai joasă speță. Greșit!

Mama mea e un erou, mama mea încearcă sa ne salveze, să fie alături, în această situație, de oamenii care au nevoie! În loc să primească laude pentru curajul ei (subliniez, multe cadre medicale au abandonat misiunea asta), mama mea e jignită, alungată și mai ales discriminată! Sunt dezamăgită de societatea în care trăiesc și de ceea ce primește un om care se sacrifica ajutând”, a scris fiica femeii.