O angajată a Maternității Obobescu din Timișoara a povestit sub protecția anonimatului ce se întâmplă în spitalul din Timișoara. Maternitatea a fost închisă marți după-amiază, după ce 5 asistente medicale au fost confirmate cu coronavirus. Timp de o săptămână nu s-a luat nicio măsură la maternitate, spune femeia.

Test pentru coronavirus - COVID-19Foto: Profimedia Images /Hector RETAMAL/AFP
  • ”Săptămâna tecută, o colegă, soția șoferului de pe ambulanță, a fost la lucru! Duminică seară, soțul ei a fost găsit pozitiv! Doamna a anunțat colegele că sotul ei este pozitiv! Nu s-a luat nicio măsură, nimic, până ieri (n.r. marți) după-masă, la aproape o săptămână, când le-a zis că nimeni nu mai pleacă și nu mai vine la serviciu (au rămas oamenii în tură, cei care ar fi trebuit să plece acasă)! Doamna a devenit pozitiva (ieri n.r. marți) a aflat rezultatul)! În contact cu ea a fost tot personalul din spital! Deși sunt speriați oamenii, șefii de la Odobescu îi iau peste picior și le spun că nimeni nu le va recolta nimic! De mâine (n.r. joi), spitalul se redeschide! Practic, a fost închis de ieri după masă până mâine dimineață!”, a povestit angajata de la Odobescu.

Ea a spus că printre angajați sunt și persoane cu diabet, unele izolate în sala de nașteri. Până acum au fost testați cei din tura de noapte și medicii. Personalul de îngrijire și asistentele, care au fost contacți direcți, nu au fost testați. Nici cei care au stat în tură cu prima persoană al cărei test a fost pozitiv nu sunt testați, ei fiind lăsați să meargă la familiile lor, susține angajata maternității.

Maternitatea "Odobescu" din Timișoara a intrat marți în carantină, după ce cinci asistente au fost testate pozitiv cu COVID-19. Peste 80 de medici, asistente și paciente sunt în maternitate și ar fi urmat să fie testați.

Maternitate din Timișoara în carantină. Cinci asistente confirmate cu coronavirus