Maternitatea "Odobescu" din Timișoara a intrat în carantină, după ce cinci asistente au fost testate pozitiv cu COVID-19, astfel că acum nimeni nu iese și nu intră în unitatea medicală. Peste 80 de medici, asistente și paciente sunt în maternitate și urmează să fie testate.

Test pentru coronavirus - COVID-19Foto: Profimedia Images /Hector RETAMAL/AFP

Potrivit tion.ro, cele cinci asistente confirmate pozitiv cu COVID au fost internate la Spitalul de Boli Infecțioase.

"Una dintre asistente, de la sala de nașteri, este soția unui domn de la ambulanță, asistent medical, care a fost confirmat COVID și în momentul când s-a aflat doamna a rămas la domiciliu, de aproape o săptămână. Celelalte cinci asistente nu au niciun contact COVID, dar au prezentat de o zi simptomatologie ușoară, li s-a făcut testarea și sunt «pozitive». Sunt 82 de persoane în maternitate”, a declarat o sursă din interiorul spitalului pentru tion.ro.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat marți seară pentru Digi 24 că va fi testat tot personalul medical al maternității.

"Se pare că virusul a fost contractat în comunitate, nicidecum în spital. Acum vom testa întregul personal. Aproape 90 de persoane vor fi testate chiar în această noapte și se vor lua toate măsurile, așa cum sunt procedurile instituite. (...) Situația este extrem de delicată. Vor fi testați și copiii, dar în primul rând corpul medical va fi testat", a spus Robu.

Maternitatea "Odobescu" ar fi urmat să preia pacientele de la Maternitatea Bega, care devine spital suport pentru pacienții cu coronavirus.