Noul coronavirus a ucis un număr record de 865 de persoane în Statele Unite în termen de 24 de ore, potrivit bilanţului anunţat marţi seară de Universitatea Johns Hopkins, scrie AFP.

Coronavirus in SUAFoto: Profimedia Images

Această creştere spectaculoasă a ridicat la 3.873 de decese bilanţul total de la debutul pandemiei.

Statele Unite sunt de departe ţara cu cel mai mare număr de cazuri înregistrate (188.172), cu 24.743 mai multe într-o zi, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins, actualizate încontinuu. Recordul numărului de morţi în 24 de ore a fost observat la 27 martie în Italia (969 decese), potrivit Agerpres.

Pandemia de Covid-19 a ucis cel puţin 3.415 persoane în Statele Unite(țară ce are acum de departe cel mai mare număr de cazuri declarate oficial - peste 180.000), comparativ cu 3.305 decese raportate în China.

Statul New York este epicentrul epidemiei americane, cu aproape 76.000 de cazuri şi 1.550 de decese.

În încercarea de a opri răspândirea rapidă a virusului, autorităţile au cerut ca peste trei sferturi dintre americani să intre în izolare. În schimb, măsurile de izolare au fost ridicate treptat în oraşul chinez Wuhan, de unde a început epidemia, în decembrie.

Preşedintele SUA, Donald Trump, i-a avertizat marţi pe americanică următoarele două săptămâni vor fi "foarte, foarte dureroase", în timp ce bilanţul noului coronavirus continuă să se înrăutăţească în Statele Unite, notează AFP.

"Vom traversa două săptămâni foarte, foarte dificile", a adăugat preşedintele american într-o conferinţă de presă la Casa Albă, citează Agerpres.

Preşedintele SUA Donald Trump a cerut din nou marţi concretizarea unui program de investiţii de 2.000 de miliarde de dolari, care ar fi susţinut de costurile scăzute de creditare, pentru modernizarea infrastructurilor americane, relatează AFP.

"Cu ratele dobânzilor la zero în Statele Unite, a venit momentul pentru proiectul nostru de lege privind infrastructurile aşteptat de zeci de ani", a scris Trump pe Twitter, citează Agerpres.