Guvernatorul statului american New York, Andrew Cuomo, a declarat că fratele său Chris Cuomo, angajat al CNN, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, în timp ce numărul de cazuri continuă să crească rapid şi cel al deceselor a depăşit 1.500 în acest stat, relatează Agerpres citând Reuters.

Andrew CuomoFoto: Captura YouTube

„Fratele meu Chris este pozitiv pentru coronavirus, am aflat în această dimineaţă. O să fie bine, e tânăr, puternic - nu la fel de puternic pe cât crede... dar va fi bine”, a declarat Cuomo în cadrul unei conferinţe privind criza cauzată de noul coronavirus.

„Am vorbit cu el azi dimineaţă şi va fi în carantină”, a declarat el.

Dezvăluirea a survenit după ce Cuomo a afirmat că numărul locuitorilor din statul New York care au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus a crescut cu peste 9.000 faţă de ziua precedentă, ajungând la 75.795, în timp ce numărul deceselor a ajuns la 1.550, de la 1.218 ieri.

„Virusul este mai puternic, mai periculos decât ne-am aşteptat”, a declarat Cuomo în cadrul conferinţei de presă. „Încă urcăm pe munte, principala luptă se va da pe vârful muntelui”, a mai spus el.

Pe întreg teritoriul Statelor Unite, numărul deceselor cauzate de coronavirus a depăşit luni 3.000, mai mult decât numărul celor ucişi în atacurile din 11 septembrie 2001, iar cazurile de infectare au depăşit 160.000.

Anunțul prezentatorului CNN Chris Cuomo, pe Twitter: