Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad a anunțat că peste 80 de angajați - medici, asistenți, infirmieri, brancardieri, registratori medicali au intrat în concediu din 23 martie, iar 8 medici demisionează pentru că ies la pensie.

Spitalul Judetean AradFoto: scjarad.ro

Potrivit unui comunicat al SCJU Arad transmis marți și citat de Mediafax, pentru a face față unui aflux de pacienți infectați cu coronavirus, s-a dispus angajarea de personal medical pe o perioadă determinată de 6 luni.

”Există opt cazuri de medici - șase de la UPU care au anunțat că își depun demisia pentru a intra în pensie. 83 de persoane – medici, asistenți, infirmieri, brancardieri, registratori medicali sunt în concediu medical de pe data de 23 martie. Pentru a face față unui aflux de pacienți infectați cu Coronavirus s-a dispus angajarea de personal medical pe o perioadă determinată de 6 luni. Până acum am angajat 20 de medici, 19 asistenți medicali și 4 – personal auxiliar”, se arată în comunicat.

La nivelul SCJU Arad lucrează 305 medici, 985 de asistenți medicali, 387 de infirmiere și 64 de brancardieri.

Citește și: VIDEO Șeful DSP Arad, către mai mulți medici și asistente: V-ați ales prost meseria, auziți? De fricoși și de lași eu nu am nevoie