Una dintre măsurile care vor fi incluse în următoarea ordonanță militară, care va intra în vigoare de mâine, vizează persoanele în vârstă, de peste 65 de ani. Acestea vor fi nevoite "să stea practic tot timpul acasă”, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Un punct foarte special, țin neapărat să-l mai menționez - persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar și de restricții speciale. Și, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă", a spus Iohannis.

Ce vor face, însă, în situația în care vor avea nevoie de ceva pentru care ar fi nevoie ieșirea din casă? În ordonanța militară anterioară era o prevedere legată de excepțiile deplasărilor pe timp de noapte. Aceasta arăta că este permisă "deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice".

Altfel spus, persoanele în vârstă pot beneficia de ajutorul altor persoane.

Vom reveni cu amănunte pe măsură ce le vom obține.

Vezi și Klaus Iohannis anunță carantină totală: Restricțiile de circulație devin obligatorii / Am decis să folosim și Armata