Cancelarul german Angela Merkel, care vineri s-a aflat în contact cu un medic ce a fost ulterior confirmat pozitiv cu noul coronavirus, a „decis să se plaseze imediat în carantină” la domiciliu, de unde își va continua activitatea, a anunțat duminică purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin, potrivit AFP.

Angela MerkelFoto: Profimedia Images

Șefa guvernului german a fost „informată că un medic care i-a administrat un vaccin contra infecţiilor pneumococice vineri după-amiază a fost testat pozitiv” la noul coronavirus, a indicat purtătorul de cuvânt Steffen Seibert, într-un comunicat.

Angela Merkel va fi „supusă unui test zilele următoare”, pentru a ști dacă este la rândul său infectată, a adăugat purtătorul de cuvânt, explicând că „un test la acest moment nu ar fi concludent”.

Merkel, în vârstă de 65 de ani (și cancelar din noiembrie 2005), „își va continua activitățile oficiale în carantină la domiciliu”, la Berlin, a conchis Steffen Seibert.

Cancelarul german tocmai prezentase duminică, cu puțin timp înainte de anunțul privind intrarea sa în carantină, noile măsuri adoptate de Germania pentru stoparea epidemiei de Covid-19, printre care și interzicerea oricărei adunări de mai mult de două persoane în spaţiul public.