Grupurile mai mari de două persoane în spațiul public vor fi interzise în Germania timp de „cel puțin două săptămâni”, pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus, a anunțat duminică cancelarul german Angela Merkel, potrivit AFP.

Coronavirus GermaniaFoto: Frank Rumpenhorst/dpa/Profimedia Images

„O distanţă minimă de 1,5 metri va trebui să fie respectată în public”, a spus ea într-o conferinţă de presă.

Merkel a precizat de asemenea că restaurantele, cu excepţia celor care livrează la domiciliu, şi saloanele de coafură, cosmetică, masaj, tatuaje vor fi închise.

Anterior, autorităţile federale şi regionale din Germania și-au arătat intenția de a impune o interdicţie privind contactul între persoane, în cadrul măsurilor de luptă împotriva răspândirii coronavirusului, vizând o limitare a interacţiunilor între mai mult de două persoane, potrivit Agerpres care citează agenția germană DPA.

Cancelarul Angela Merkel şi premierii landurilor au fost de acord cu această măsură în cadrul unei conferinţe telefonice duminică.

Excepţiile de la această interdicţie se referă la familii şi persoane care locuiesc în aceeaşi gospodărie.

12 din cele 16 landuri ale Germaniei, printre care Bavaria, Baden-Wuerttemberg, Renania de Nord-Westfalia şi Saxonia Inferioară, au fost de acord cu înăsprirea interdicţiei privind contactul între persoane înainte de discuţiile de duminică.