Noile măsuri anunţate sâmbătă de autorități în contextul pandemiei de coronavirus sunt "prea puţin consistente", spune liderul USR, Dan Barna, care vorbește depre "hilarul situaţiei de a avea o ordonanţă militară în care îi rogi frumos pe oameni dacă sunt amabili să respecte nişte reguli". La rândul său, liderul PMP, Eugen Tomac, afirmă că ar trebui scoase Armata şi Poliţia pe stradă pentru a-i opri pe "inconştienţi".

HotNews.roFoto: Hotnews

Dan Barna a spus, duminică, într-o conferinţă de presă online, că, uitându-ne la experienţa ţărilor din jur, este clar că numărul de decese va creşte şi în România, din această perspectivă, ordonanţa militară de sâmbătă "este un lucru mult prea slab şi prea puţin consistent".

"Dincolo de cumva hilarul situaţiei de a avea o ordonanţă militară în care le recomanzi oamenilor, îi rogi frumos dacă sunt amabili să respecte nişte reguli, sunt nişte măsuri care trebuie luate acum pentru că fiecare zi de întârziere are un efect dramatic. Măsurile care vorbesc despre persoanele de peste 65 de ani, încă de acum două săptămâni trebuiau să devină o obligativitate şi nu o recomandare, cum este în momentul de faţă", a declarat liderul USR.

El s-a referit și la adresa Ministerului de Interne prin care li se cere prefecturilor să nu mai furnizeze date despre numărul de teste, de persoane testate pozitiv şi despre starea lor de sănătate, spunând că este de neacceptat. "Nu cenzurarea informaţiei este soluţia. Oamenii au nevoie să înţeleagă gravitatea situaţiei".

Tomac: Acum trebuie să scoatem Armata şi Poliţia pe stradă pentru a-i opri pe inconştienţi

La rândul său, liderul PMP, Eugen Tomac, susţine că ar trebui scoase Armata şi Poliţia pe stradă pentru a-i opri pe "inconştienţi".

"Scuze se pot găsi mereu, dar trebuie să recunoaştem că nicio instituţie şi niciun stat nu a tratat cu seriozitate această ameninţare. Am spus încă din 29 ianuarie, în plenul Parlamentului European, că populaţia trebuie pregătită de criza pe care o trăim astăzi. COVID-19 decimează Europa, state întregi sunt paralizate, mii de oameni mor. Acum trebuie să scoatem Armata şi Poliţia pe stradă pentru a-i opri pe inconştienţi. Dacă stăm toţi în casă, oprim răspândirea virusului nimicitor şi salvăm vieţi. Trebuie să înţelegem că acum este nevoie de un efort comun. Restricţiile se aplică tuturor fără nicio excepţie", a scris Tomac, duminică, pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: