Premierul Ludovic Orban - aflat în izolare la Vila Lac 1 din 13 martie - va face luni dimineaţă al doilea test pentru coronavirus, iar în cazul în care rezultatul va fi negativ va încheia perioada de izolare de 14 zile, a anunţat, duminică, Guvernul.

Ludovic OrbanFoto: Captura TVR1

"Prim-ministrul Ludovic Orban va efectua în cursul dimineţii de luni, 23 martie a.c., al doilea test privind noul coronavirus (COVID-19), urmând ca, în situaţia în care rezultatul acestuia va fi negativ, premierul să-şi încheie perioada de izolare de 14 zile. În acest caz, în cursul zilei de marţi, 24 martie ac, prim-ministrul Ludovic Orban îşi va relua activitatea curentă la Palatul Victoria", a precizat Guvernul, potrivit Agerpres.

Premierul a făcut primul test în 13 martie, iar acesta a fost negativ. Tot atunci, Ludovic Orban a anunțat că se izolează la Vila Lac 1, după ce a intrat în contact cu senatorul liberal Vergil Chiţac, la reuniunea Biroului Politic Naţional al PNL din 9 martie.

După ce senatorul PNL a fost confirmat cu coronavirus, s-au testat și s-au izolat și membrii Guvernului, dar și o parte a parlamentarilor. Printre cei confirmați cu coronavirus după ce au intrat în contact cu senatorul PNL s-au numărat primarul Devei și administratorul public al orașului.