„În ceea ce privește administrarea euharistiei, Sfântul Sinod al BOR a recomandat credincioșilor care doresc să fie împărtășiți separat, la final, cu lingurița lor adusă de acasă, să anunțe acest lucru preotului. La Catedrala Mitropolitană nu s-a primit nicio solicitare în acest sens din partea nimănui, astfel că s-a urmat procedura obișnuită”, explică Mitropolia Clujului, după ce duminică au apărut imagini video cu zeci de credincioși care au fost împărtășiți în fața catedralei ortodoxe din Cluj Napoca.

Credinciosi care se impartasesc la Cluj Napoca, in fata catedraleiFoto: Captura de ecran

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov, a declarat, pentru Mediafax, că preotul a respectat recomandările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

„În ceea ce privește administrarea euharistiei, Sfântul Sinod al BOR a recomandat credincioșilor care doresc să fie împărtășiți separat, la final, cu lingurița lor adusă de acasă, să anunțe acest lucru preotului. La Catedrala Mitropolitană nu s-a primit nicio solicitare în acest sens din partea nimănui, astfel că s-a urmat procedura obișnuită. Cei care au venit la slujbă sunt credincioși vechi, care așa s-au împărtășit de fiecare dată, și nu au reținerile altora. Oricum, de luni, conform ordonanței militare, slujbele vor avea loc în biserici fără credincioși”, a spus Ivanov.

La rândul său, prefectul Mircea Abrudean a declarat că a discutat această problemă cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, și nu vor mai avea loc astfel de evenimente.

„Vom face o anchetă și vom lămuri subiectul. Nu există excepții de la reguli, indiferent de cine e vorba”, a spus Abrudean.