În ciuda stării de urgență pe fondul pandemiei de coronavirus și al avertizărilor repetate formulate de autorități ca oamenii să stea în casă, mulți români au ieșit la plimbare pe stradă sau prin parcuri. Vremea frumoasă a scos multă lume din case, sâmbătă, nu doar pentru cumpărături, iar echipaje ale Poliției și ale Poliției locale i-au întâmpinat și le-au retransmis recomandarea să rămână în case.

Oameni iesiti in parcuri la plimbare pe fundalul pandemiei de coronavirusFoto: Politia Romana

„Când #staiacasă rămâne doar la nivelul de hashtag. Păcat! :( ”, a scris Poliția Română pe Facebook, publicând și mai multe imagini cu grupuri de oameni ieșiți în parc.

„Începând de vineri, Directia Generala de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti a declansat, in marile parcuri ale Capitalei, o acțiune de informare cu privire la masurile de urgenta adoptate pentru prevenirea raspandirii noului coronavirus. Astfel, efective sporite ale Direcției de Ordine Publica din cadrul D.G.P.L.C.M.B. vor avea - pe lângă misiunile obișnuite - rolul de a-i informa pe bucureșteni vizavi de riscurile epidemiei COVID. Totodata, polițiștii locali vor verifica si modul in care reprezentantii locatiilor de alimentatie publica ce desfasoara activitati comerciale in marile parcuri bucurestene respecta interdictiile impuse prin ordonanta militara pentru prevenirea raspandirii COVID19”, transmite și Poliția Locală București.

Vezi și: