Un cetățean bulgar cu simptome de coronavirus a fugit dintr-un spital din Galați și a băgat șapte persoane într-un centru de carantină deoarece a călătorit cu acestea într-un microbuz. Bulgarul a fost prins de polițiști și i s-a făcut un dosar penal, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție din Galați, marți, la ora 22.50, Secția 5 Poliție din oraș a fost sesizată, prin apel unic de urgență 112, cu privire la faptul că, la un hotel din municipiul Galați, o persoană se simte rău, acuzând simptome de gripă. Un echipaj de poliție a mers la fața locului și a găsit un bărbat de 27 de ani, din Bulgaria, care a declarat că s-a cazat la hotel de puțin timp, venind din Republica Moldova. Ambulanța sosită la fața locului l-a transportat la Spitalul de Boli Infecțioase pentru investigații.

Miercuri, la ora 14.55, poliția a fost sesizată despre faptul că bulgarul a fugit din spital. Polițiștii au descoperit că pacientul a tăiat plasa de protecție de la geamul încăperii în care era izolat și a dispărut. După aproximativ 15 minute, polițiștii l-au depistat la ieșirea din municipiul Galați, într-un microbuz care se îndrepta spre Bucuresti. A fost transportat din nou la spital și, ulterior, polițiștii au întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

În urma incidentului, șapte persoane au fost internate într-un centru de carantină din Galați. Este vorba despre pasagerii și șoferul microbuzului în care s-a urcat bulgarul, în tentativa sa de a fugi din România.

Este al doilea incident de acest fel în care un pacient internat suspect de coronavirus a fugit dintr-un spital. Miercuri un pacient internat suspect de coronavirus a fugit din spitalul „Matei Balș”.

Citește și: