Ambasada Ungariei la București a transmis traseele rutiere prin care este permisă tranzitarea Ungariei, stațiile la care autovehiculele de orice tip pot fi alimentate, parcările unde se poate staționa, precum și punctele de frontieră care pot fi utilizate de cetățenii sau transportatori care intră în Ungaria din alte state decât Italia sau care nu au tranzitat anterior Italia.

Harta trasee UngariaFoto: MAE

Guvernul de la Budapesta a instituit, miercuri, starea de pericol pe întreg teritoriul Ungariei din cauza coronavirusului, interzicând intrarea în țară a celor care vin din Italia, China, Iran sau Coreea de Sud, cu excepția maghiarilor.

În aceeași zi, ministrul de Interne, Marcel Vela, a avut o recomandare neașteptată pentru românii care vin din Italia prin Ungaria. Întrebat dacă a primit solicitări de la cei care doresc să-și reconfigureze traseul, Vela a răspuns, ironic, că aceștia pot folosi aplicația Waze.

Mai multe puncte de frontieră de la granițele cu Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria și Sebia vor fi închise, a anunțat joi seară ministrul de Interne Marcel Vela. El a precizat că aceste vămi sunt mai puţin tranzitate, iar lucrătorii vamali de acolo vor fi trimiși la punctele de trecere unde se înregistrează valori mari de trafic.