Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, şi administratorul public al oraşului, Adrian David, vor intra în autoizolare la domiciliu, timp de 14 zile, după ce au fost prezenţi la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, de luni, 9 martie, unde a participat şi senatorul Vergil Chiţac, depistat pozitiv la testul pentru infecţia cu coronavirusul COVID-19, a informat vineri administraţia locală.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primarul şi administratorul public vor fi testaţi pentru depistarea unei posibile infecţii cu noul coronavirus.

"În urma participării la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL de luni, 9 martie, unde a fost prezent şi senatorul Vergil Chiţac, depistat pozitiv la testul pentru infecţia cu coronavirusul Covid-19, Primarul Municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, precum şi Administratorul Public al Municipiului Deva, Adrian Nicolae David, vor intra în autoizolare la domiciliu, timp de 14 zile", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Deva, transmis Agerpres.

Pentru perioada celor 14 zile, primarul Florin Oancea a delegat atribuţiile celor doi viceprimari ai municipiului Deva: Ovidiu Moş, respectiv Ferdinand Zoltan Pogocsan.

Toată conducerea PNL se izolează la domiciliu după ce un senator liberal a fost diagnosticat cu COVID-19. Ludovic Orban a anunțat că el se va izola 14 zile la Vila Lac 1 și că l-a informat și pe președintele Iohannis. De asemenea, el a anunțat că toți miniștrii vor fi testați pentru coronavirus, se vor izola în cabinete și vor evita contactul direct cu alte persoane.