Epidemia de coronavirus a infectat peste 126.000 de oameni în lume, cel puțin 4.630 murind din cauza Covid-19, iar 68.000 de persoane sunt declarate vindecate, potrivit centralizării de realizate de către John Hopkins University.

Harta pandemiei cu coronavirus in lumeFoto: Hotnews

Până acum, în afară de China, au fost raportate cazuri în 122 de țări. Națiuni precum Cuba, Honduras și Coasta de Fildeș au raportat primele lor cazuri, iar state precum Bulgaria, Irlanda, Suedia și Indonezia au înregistrat primele decese de pe teritoriile lor. China continentală a avut miercuri doar 15 cazuri noi, față de 24 la raportarea de miercuri, și 11 decese.

----------

În Italia situația a continuat să se agraveze, bilanțul deceselor crescând într-o singură zi cu 196, până la 827. Numărul de cazuri din Peninsulă a ajuns joi dimineața la 12.462.

Premierul Giuseppe Conte a anunțat miercuri seară noi măsuri față de restricțiile draconice impuse deja pentru limitarea epidemiei de coronavirus. Astfel, în Italia vor fi închise de acum toate magazinele cu excepția magazinelor alimentare și a farmaciilor.

Președintele american Donald Trump a declarat că suspendă, începând de vineri, toate călătoriile din Europa în SUA pentru următoarele 30 de zile pentru a frâna extinderea cazurilor de coronavirus în America. Excepție face Regatul Unit al Marii Britanii, scrie Financial Times.

Trump a instituit măsura la câteva ore după ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat focarul drept o „pandemie” globală, numărul de pacienți infectați din SUA ajungând la 1.281 de cazuri.

Spania a depășit pragul de 2.000 de cazuri de coronavirus și a înregistrat 48 de morți, marea majoritate în regiunea Madrid.

Franța a înregistrat 15 noi decese, bilanțul urcă la 48 de morți, dintr-un total de 2.281 cazuri confirmate de infecție