Vicepreședintele PSD Mihai Tudose ironizează PNL înaintea ședinței coaliției pentru comasarea alegerilor: „Eu aștept cu groază o propunere a vreunui deștept de genul acesta, și nu pun neapărat ghilimelele, sau, ba nu, din contră, le pun, a vreunui deștept din ăsta care spune, domne`, hai să facem așa alegerile din 100 în 100 de ani, că cheltuim mai puțin, eventual, dacă cineva este ales, îl declarăm pe viață și după aia ne rugăm să trăiască cât mai mult”.

Mihai TudoseFoto: AGERPRES

Tudose a făcut aceste declarații joi, la B1 TV, unde a comentat în termeni ironici argumentele PNL pentru comasarea alegerilor.

  • „Poate fi o idee dacă avem susținere populară, va crește prezența la vot, va exista legitimitate la toate alegerile.
  • Astăzi vă spun că este o ședință de coaliție și încercăm să vedem care e soluția cea mai bună, dar astăzi, când stăm de vorbă, nu este decis absolut nimic despre niciun fel de comasări, nici acum, nici în iarnă, nici în toamnă, nici pe nicăieri.
  • Eu aștept cu groază o propunere a vreunui deștept de genul acesta, și nu pun neapărat ghilimelele, sau, ba nu, din contră, le pun, a vreunui deștept din ăsta care spune, domne`, hai să facem așa alegerile, din 100 în 100 de ani, că cheltuim mai puțin, eventual, dacă cineva este ales, îl declarăm pe viață și după aia ne rugăm să trăiască cât mai mult. Democrația costă. Dictatura nu costă, că l-ai pus pe unul 50 de ani și ai închis-o cu alegerile”, a spus vicepreședintele PSD.

Pe masa Coaliției se află și urmează să se discute joi două scenarii foarte importante de care depinde calendarul alegerilor din 2024 și viitorul guvernării PSD-PNL. Potrivit surselor HotNews.ro, liderii Coaliției ar fi convenit de principiu comasarea alegerilor locale cu europarlamentarele pe data de 9 iune, da, social-democrații ar fi propus un al doilea scenariu, în completarea primului, care presupune comasarea alegerilor parlamentare cu unul dintre tururile la prezidențiale.