Fiul președintelui american Joe Biden, Hunter, a pledat nevinovat joi pentru fraudă fiscală în fața unui tribunal federal din Los Angeles, a relatat presa americană.

Hunter BidenFoto: Julio Cortez / AP / Profimedia

Impozite datorate în valoare de 1,4 milioane de dolari

Conform unei noi inculpări formulate de procurori federali în Los Angeles, Hunter e acuzat că a „spart” 872.000 de dolari pe prostituate de lux, pornografie și abonament la un club de sex în loc să-și plătească impozitele, scrie Los Angeles Magazine.

Hunter Biden a fost inculpat pe baza unui rechizitoriu cu nouă capete de acuzare, rezumat de procurorii din California drept „o schemă pe parcursul a patru ani urmărind a nu plăti cel puțin 1,4 milioane de dolari” reprezentând impozite, în timp ce se distra prin Los Angeles în locuri frecventate de vedetele de la Hollywood.

Avocatul lui Biden, Abbe David Lowell, a contraatacat, acuzându-i pe procurorii din California că „se pleacă în fața presiunii republicane” și formulează acuzații motivate politic la adresa fiului președintelui.

Noua inculpare vine după o alta, depusă în octombrie la nivel statal de procurorii din Delaware, care îl acuză pe Biden că a cumpărat ilegal un pistol în octombrie 2018, când era dependent de droguri și a mințit la achiziție susținând că nu consuma narcotice.

Ambele inculpări survin după colapsul unui acord de recunoaștere a vinovăției într-un caz separat de contravenții fiscale legate de acorduri profitabile de consultanță încheiate de Biden cu firme din Ucraina, China și România.