Rusia nu intenționează să folosească în Ucraina armament tactic nuclear sau chimic, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, la o conferință internațională pe probleme de securitate, potrivit Interfax.ru, citată de Rador.

Serghei ȘoiguFoto: Russian Defence Ministry / TASS / Profimedia

"În acest context, în mass-media circulă speculații referitoare la faptul că se pregătește folosirea, în timpul operațiunii militare speciale, de armament tactic nuclear rusesc sau despre disponibilitatea de a folosi arme chimice. Toate aceste informații sunt o minciună absolută", a declarat ministrul rus al Apărării.

"Din punct de vedere militar nu există necesitatea folosirii armei nucleare în Ucraina pentru atingerea obiectivelor propuse. Importantă este destinația armamentelor nucleare rusești - este vorba de descurajarea unei atac nuclear. Folosirea lui (a armamentului nuclear - n. trad.) este limitată la circumstanțe excepționale, care sunt stabilite în documente de orientare rusești la care are acces publicul larg".

"Absurde sunt și afirmațiile referitoare la posibila utilizare a armei chimice în Ucraina. Reamintesc faptul că, spre deosebire de SUA, acest timp de armă a fost distrus complet în țara noastră încă în 2017, în cadrul îndeplinirii angajamentelor internaționale.

În același timp, provocările în care sunt folosite substanțele toxice au devenit cartea de vizită a unor organizații publice sponsorizate de Occident, cum ar fi 'Căștile Albe' din Siria", a mai spus Șoigu.

"Provocările prin intermediul răspândirii de informații au ca scop să distragă atenția de la cercetările militare biologice interzise, efectuate în Ucraina de specialiștii SUA", a mai spus ministrul rus al Apărării.

Urmărește ultimele evoluții din a 174-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.