Nu mai puțin de 56 de bătrâni dintr-un cămin de îngrijire din orașul Kreminna, din estul Ucrainei, au fost uciși când un tanc rus a deschis focul asupra unui azil, potrivit șefului regiunii Lugansk, relatează CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Serhii Haidai a spus că atacul a avut loc în urmă cu nouă zile, pe 11 martie, și că alți cincisprezece rezidenți ai căminului de îngrijire au fost răpiți și duși în orașul Svatove, în ceea ce este acum teritoriu ocupat de ruși.

Haidai a raportat pentru prima dată atacul într-o declarație video postată pe Twitter pe 12 martie, dar a spus că la momentul respectiv nu avea informații despre victime, indicând că serviciile de urgență și oficialii ucraineni au fost atacați când au încercat să acceseze zona.

„[Forțele ruse] au deschis focul asupra unui azil de bătrâni cu un tanc. Acolo locuiau doar bătrâni, mulți dintre ei cu dizabilități. Nu avem idee câți oameni au murit și câți au supraviețuit. Când am încercat să ajungem la fața locului, au început să ne bombardeze”, a spus el pe 12 martie.

În declarația sa postată duminică pe Telegram, Haidai a spus că încă nu a fost posibil să ajungă la locul atacului.

Kreminna se află imediat la vest de orașele Rubizhne și Severodonețk, două orașe care au cunoscut unele dintre cele mai intense lupte din partea de est a țării.

CNN nu a putut confirma informațiile.