Rusia face „eforturi colosale” în negocierile cu delegația ucraineană pentru a se ajunge la un acord de pace, a susținut purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, joi, în cea de a 22-a zi de la invazia Rusiei în Ucraina.

Putin si PeskovFoto: Valeri Sharifulin / TASS / Profimedia Images
  • „Delegația noastră face eforturi colosale și demonstrează mai multă disponibilitate față de cealaltă parte”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de The Guardian.

Întrebat despre versiunea unui plan de pace în 15 puncte prezentată miercuri de Financial Times, Peskov a spus pentru Reuters: „Nu este corect. Există elemente care sunt corecte, dar în general este incorect”.

El a mai susținut că Kremlinul va anunța progrese în negocierile cu Ucraina atunci când acestea vor exista. „Totuși, adresați Financial Times toate celelalte întrebări”, a mai afirmat Peskov.

Financial Times a scris miercuri, citând 3 surse apropiate de discuții, că Ucraina și Rusia au redactat o primă versiune a unui plan de pace ce include 15 puncte, printre care încetarea focului și retragerea trupelor rusești dacă Kievul își declară neutralitatea și acceptă o limită asupra forțelor sale armate.

Citește și:Reacția Ucrainei la planul de pace apărut în presă: E doar un draft cu pozițiile Rusiei / Cele trei cerințe pe care le vrea Ucraina incluse pentru pace

------