Serial-Sfintii inchisorilor

Parintele Ilie Lacatusu-Rugaciunea lui era profunda si neincetata

de Ionut Baias     HotNews.ro
Luni, 23 iulie 2007, 0:00


Sfintii inchisorilor: Pr. Ilie Lacatusu (1) ; Valeriu Gafencu (2); Elisabeta Rizea (3); Nicolae Ciolacu (4); Mircea Vulcanescu (5); Pr. Gherasim Iscu (6); Pr Ioan Negrutiu (7); Dumitru Bordeianu (8); Costache Oprisan (9); Ep. Ioan Suciu (10); Marieta Iordache (11); Monseniorul Ghika (12); Andrei Ciurunga (13); Traian Trifan (14); Cardinalul Alexandru Todea (15); Gheorghe Jimboiu (16); Monahul Pimen Barbieru (17); Spiru Blanaru (18); Ion Flueras (19); pr. Dumitru Iliescu Palanca (20); Radu Gyr (21); Vasile Militaru (22); Virgil Maxim (23); Traian Braileanu (24); Pr Evghenie Hulea (25)

Moastele pr. Ilie se afla in cripta cimitirului din cartierul GiulestiO VIATÃ DE MARTIR

Parintele Ilie s-a nascut pe 6 Decembrie 1909 in satul Crapaturile, judetul Valcea, din parinti binecredinciosi. Isi doreste de mic copil sa-i slujeasca lui Dumnezeu si astfel, in 1934, termina Facultatea de Teologie din Bucuresti, si la putin timp dupa aceea este hirotonit.

Slujirea preoteasca i-a adus multe satisfactii duhovnicesti. Pentru marturisirea lui Hristos, a fost ca un ghimpe pentru regimul ateu al veacului trecut si, din acest motiv, a avut mult de suferit. Aceasta nu l-a impiedicat deloc in propovaduirea Cuvantului Adevarului, caci el mai mult se temea de Dumnezeu decat de oameni.

A suferit pentru biserica si neamul sau, pe care l-a iubit, ducandu-si crucea grea prin inchisori, asemenea parintelui Dumitru Staniloaie, a ieroschimonahului Daniil (Sandu) Tudor mort la inchisoarea Aiud, a preotului Dimitrie Bejan, a protosingherilor Nicodim Mandita, Arsenie Boca, Benedict Ghius, tanarului Constantin Oprisan mort la inchisoarea Pitesti,

Valeriu Gafencu si a multor altora. A fost arestat in anul 1952 pentru apartenenta la Miscarea Legionara si dus in judetul Constanta, la coloniile Gales si Peninsula. In 1954 este eliberat, iar din 1959 pana in 1964,este arestat si condamnat la munca silnica in Delta, la Periprava, unde-l intalneste pe parintele Iustin Parvu. Acolo s-au petrecut fapte demne de vietile sfintilor.

Dupa ce a fost eliberat, se stabileste fortat la Bolintin, unde lucreaza ca zidar. Intre anii 1965-1970, parintele Ilie a slujit intr-o parohie din judetul Teleorman, iar in 1970, este transferat in judetul Ilfov la Cucuruz, unde, in Ianuarie 1978, este pensionat.

Suferintele din timpul vietii I-au afectat foarte mult sanatatea si din acest motiv isi petrece sfarsitul vietii in spital, unde a spus ca, daca nu va muri pana la 22 Iulie, va mai trai inca 2 ani.

Dupa cum a spus, parintele Ilie trece la cele vesnice exact la 22 Iulie, acelasi an (1983).Tot atunci, a mai spus ca, daca sotia sa va inceta din viata peste 15 ani, sa fie ingropata langa el, ceea ce s-a implinit.

Moastele pr. Ilie LacatusuPe 22 Septembrie 1998, la inmormantarea sotiei parintelui Ilie, cei prezenti s-au aflat in fata unui fapt neasteptat: trupul parintelui era neputrezit, uscat si placut mirositor.

La aflarea sfintelor moaste, fiica parintelui Ilie, Maria Sabina Spirache, singurul urmas inca in viata, sesizeaza descoperirea Arhiepiscopiei Bucurestilor, care primeste cu bucurie aceasta veste.

Cateva luni mai tarziu, pe postul national de televiziune, se difuzeaza filmul documentar Semne, realizat de regizorul Cornel Ciomazga, in care este prezentata descoperirea.

DOVADA DE DINCOLO DE MORMANT

Moastele parintelui Ilie Lacatusu au fost descoperite in data de 29 Septembrie 1998.

Trupul neputred al sfantului, in greutate de 7-8 kg, a fost gasit la 15 ani dupa moartea sa, in conditiile corespunzatoare sfintelor moaste: nestricacios, frumos mirositor, uscat si usor, pielea de culoarea alunului, pastrandu-si dimensiunile si aspectul, pe care privind-ul nu provoaca spaima, ci bucurie duhovniceasca, dand impresia unui om care doarme.

O alta minune de acest fel este descoperirea, in aceleasi conditii, in anul 1980, a moastelor Sfantului Ioan Iacob de la Neamt, care a vietuit in pustia Hozevei, din Tara Sfanta, si care a fost canonizat in anul 1992.

Asemenea moastelor Sfantului Ilie Lacatusu, in Romania mai sunt moastele: Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iasi, Sfantului Ioan cel Nou de la Suceava, Sfantului Dimitrie Basarabov din Bucuresti, Sfintei Filofteia de la Curtea de Arges, Sfantului Iosif de la Partos.

Parintele Lacatusu in tinereteINCHIS, DAR LIBER

Parintele Ilie era un om al rugaciunii. Indiferent de ce se intampla in jurul sau, era mereu cu mintea la Dumnezeu. Rugaciunea lui era profunda si neincetata, ceea ce-l facea sa vada lucrurile mai clare, in profunzimea lor, mai aproape de Adevar.

Era un bun sfatuitor si nu se implica decat in probleme de ordin duhovnicesc. Statea mereu retras si medita, iar de cate ori aparea cate o problema in cadrul inchisorii, mereu gasea solutia duhovniceasca spre salvarea colegilor de suferinta.

Multi dintre detinuti nu rezistau presiunilor psihice si fizice la care erau supusi, de aceea unii incercau sa evadeze, altii intentionau sa se sinucida, iar altii sa se lepede de Hristos, pentru a scapa de chinuri. Foamea si suferinta atinsesera culmi maxime.

In aceste imprejurari, parintele Lacatusu pe multi ii imbarbata, altora le era alinare, facand ca sfaturile sale sa fie un bun leac pentru cei inchisi impreuna cu el.

Cu toate presiunile ce se faceau asupra lor, rugaciunea si rabdarea, iubirea, nadejdea sau mai ales credinta, il ajutau pe parintele Ilie sa-si mentina pacea interioara, ramanand astfel neclintit in fata urii si a rautatii, a violentei si a tuturor lucrarilor cu adevarat demonice ce se exercitau asupra

celor intemnitati. Mereu gasea solutii pacificatoare, iar impotriva ighemonii inchisorii nu avea nimic de obiectat. Singura lui vina era ca nu putea fi reeducat.

CULTUL SFANTULUI MÃRTURISITOR

Cazul parintelui Lacatusu a starnit o vie si fireasca senzatie in mass-media, dar mai ales in randul credinciosilor.

Mai multe asociatii non-guvernamentale au cerut Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane deschiderea unui dosar de canonizare, ceea ce inseamna trecerea parintelui Ilie in randul sfintilor Bisericii Ortodoxe Romane, in calendar si la sfintele Slujbe.

Vestea aflarii moastelor parintelui Ilie Lacatusu s-a raspandit in toate colturile tarii. Credinciosi, calugari si preoti il cinstesc pe parintele Ilie ca pe un sfant si se roaga pentru grabnica canonizare.

Astfel, prima icoana a Sfantului Ilie Marturisitorul a fost pictata pe peretele exterior al bisericii Manastirii Petru Voda. Staretul manastirii, protos. Iustin Parvu, este unul dintre aceia care a petrecut ani grei de inchisoare (17 ani) si, cunoscandu-l pe parintele Ilie, a ramas profund impresionat de viata sa duhovniceasca.

In prezent moastele parintelui Ilie se afla in cripta de la cimitirul Adormirea Maicii Domnului din cartierul Giulesti (Bucuresti), unde a fost inmormantat, intr-un sicriu nou, din sticla, pentru a putea fi vazut de oricine.

Multi credinciosi, preoti, calugari si chiar unii arhierei au fost si merg in continuare sa se inchine si sa-i ceara ajutorul sfantului marturisitor.

Este foarte important de inteles ce inseamna parintele Ilie pentru fiecare dintre noi, un exemplu de traire crestina a acestor vremuri, in care ni se arata ca inca se mai poate dobandi Harul Duhului Sfant.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


30218 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  Roaga-te pentru noi Parinte Ilie! (Duminică, 9 decembrie 2007, 22:17)

  liviu sinorchian [anonim]

  Este inca una din minunile pe langa care trecem nestiutori / nesimtitori / nepasatori...Parinte Ilie,roaga-te si pentru noi, pacatosii sa trecem cu bine prin " inchisoarea'" acestei lumi in care ne incatusam cu buna stiinta in lanturile robiei-ignorand Adevarul.Hristos sa ne mantuiasca si pentru rugaciunile tale!
 • +1 (1 vot)    
  Roaga-te pentru noi Parinte Ilie! (Duminică, 9 decembrie 2007, 22:17)

  liviu sinorchian [anonim]

  Este inca una din minunile pe langa care trecem nestiutori / nesimtitori / nepasatori...Parinte Ilie,roaga-te si pentru noi, pacatosii sa trecem cu bine prin " inchisoarea'" acestei lumi in care ne incatusam cu buna stiinta in lanturile robiei-ignorand Adevarul.Hristos sa ne mantuiasca si pentru rugaciunile tale!
 • +1 (1 vot)    
  recunostinta (Luni, 21 ianuarie 2008, 23:25)

  Mariuca [anonim]

  Este o adevarata minune a zilelor noastre.Asteptam cu nerabdare canonizarea Parintelui Ilie Marturisitorul, ca o recunostinta vie a marilor valori spirituale ale neamului romanesc. In fata moastelor sfantului parinte sa ne aplecam cu smerenie si sa-i multumim pentru ajutorul dat tuturor credinciosilor .
 • 0 (0 voturi)    
  Poarta-ne in rugaciune (Miercuri, 20 februarie 2008, 22:45)

  Mihaela [anonim]

  Sfinte Parinte Ilie roaga-te lui Dumnezeu pentru neamul nostru romanesc !
  Ajuta-ne sa ramanem intotdeauna uniti in credinta dreapta si curata !
 • 0 (0 voturi)    
  parintele ilie (Joi, 20 martie 2008, 20:06)

  dd [anonim]

  cine stie unde este biserica unde parintele ilie are salasul ?
  • 0 (0 voturi)    
   in cartierul giulesti (Duminică, 13 iulie 2008, 19:12)

   lenus [anonim] i-a raspuns lui dd

   tramvaiul 44 de la gara.. spre giulesti...cam vreo 6 -7 statii... poti sa intrebi unde este cimitirul giulesti.. toata lumea stie .
   • 0 (0 voturi)    
    sper sa ajungi e tare bine (Joi, 28 aprilie 2011, 11:32)

    camy [anonim] i-a raspuns lui lenus

    penultima statie cu tranvaiul 44
  • 0 (0 voturi)    
   sunt 2 cimitire (Duminică, 13 iulie 2008, 19:15)

   lenus [anonim] i-a raspuns lui dd

   sunt 2 cimitire..in giulesti..
   nu este la cimitirul giulesti sarbi... nu mergi pana la capatul lui 44..
   este primul cimitir...
 • 0 (0 voturi)    
  pentru dd... la Giulesti sarbi (Vineri, 21 martie 2008, 21:18)

  Laura [anonim]

  moastele parintelui Lacatusu se afla intr-o capela la cimitirul Giulesti sarbi (chiar la capatul tramvaiului). Capela este deschisa de un membru al familei de doua ori pe saptamana pentru oamenii care vin la inchinat.
  • 0 (0 voturi)    
   salveazama (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 21:29)

   silvia [anonim] i-a raspuns lui Laura

   buna ,ma numesc Silvia sunt casatorita am o fetita de apr 6 anisori sunt o femeie fericita am un sot minunat dar ,de 5 anii sotul meu se simte f rau din cauza la ochi,unul singur mai pe scurt i se zbate si am f la totii medicii nu stiu unde sa mai merg cu iel am f si la biserici ajutama te rog daca poti sa-mi spui si mie zilele care sunt cand pot merge sau gas pe cineva te rog multumesc
   • 0 (0 voturi)    
    sf. Ilie (Sâmbătă, 21 februarie 2015, 15:48)

    eu [anonim] i-a raspuns lui silvia

    este deschis in fiecare joi dupa masa dar pentru siguranta in fiecare duminica dupa slujba este deschis pana la orele 4-5pm. In caz ca nu este deschisa capeluta va pute-ti ruga si la geam este binevenit.
    Doamne ajuta
 • +1 (1 vot)    
  O MINUNE care face parte din LUCRAREA LUI DUMNEZE (Marţi, 26 ianuarie 2010, 13:00)

  marusia [anonim]

  Oare ce minune ar trebui sa se intample pentru ca Sfantul Parinte ILIE LACATUSU sa fie canonizat si sa fie recunoscut SFANT? Cum oare sa le deschida OCHII SI POARTA SUFLETULU DUMNEZEU celor ce sun in masura sa decida acest lucru ,cand deja fiecare semn este o MINUNE infaptuita de Sfantul Parinte iar toti cei ce au pasit spre mormantul parintelui,inca din primele clipe nu-si pot explica ceea ce simt si ce se intampla cu ei?Nu mai vorbesc ,de clipa cand intri pentru prima oara in lacasul sfant unde se afla moastele parintelui si de unde izvoraste o mireasma Dumnezeiasca si sfanta, iar chipul sau chiar daca sunt moaste, simti ca-ti vorbeste ,simti daca este suparat sau linistit,intr-un cuvant ii simti prezenta vie si ajutorul pe care ti-l da neconditionat, fie ca esti convins sau nu pentru ce te afli acolo.Oameni buni,Crestini cei care sunteti cu adevarat Crestini, chiar daca sunteti pacatosi caci astia suntem ,nimeni nu poate explica in cuvinte oricat de dulce ar avea graiul ,ce inseamna pentru sufletele bonave si trupeste si sufleteste ,existenta moastelor Sfantului Parinte ILIE LACATUSU pentru noi. Eu sunt convinsa ca Misiunea Sa nu s-a terminat ,iar DUMNEZEU l-a harazit ca si dupa trecerea in randul celor adormiti sa faca Bine,sa Ajute si sa aiba grija de toti aceia ce-i cer Ajutorul in ficare clipa.DUMNEZEU SA-L BINECUVANTEZE I SA NE AIBA IN PAZA. A M I N
 • 0 (0 voturi)    
  parintele Ilie lacatusu (Luni, 8 februarie 2010, 10:11)

  teodora [anonim]

  Este minunat ceea ce simti,atunci cand mergi si ii atingi moastele.Mainile lui sunt calde si ti se umple sufletul de liniste si bucurie.
  Cea mai buna prietena a mea, care imi este si nasa s-a chinuit timp de 10 ani sa aibe un copilas.Medicii nu le dadeau prea multe sanse, insa rugandu-se la Sfantul, a ramas insarcinata.
  Face mari minuni.
  O sa faca minune si pt mine care am aceeasi problema,nu pot avea un copilas (sotul meu are OATS severa).
  Oricum chiar daca mi se va indeplini dorinta, de cate ori am sa pot am sa merg la moastele Sf Parinte sa ma rog si sa ii multumesc.
  Dumnezeu sa il binecuvanteze.
  Amin
 • 0 (0 voturi)    
  parintele ilie lacatusu (Vineri, 13 august 2010, 9:24)

  tatomir aurelia [anonim]

  va rugam sa ne spuneti in ce zile ne putem inchina la parintele Ilie Lacatusu
 • 0 (0 voturi)    
  Parintele Ilie Lacatusu (Sâmbătă, 29 ianuarie 2011, 21:08)

  geanina [anonim]

  Mergeti cu credinta la acest cimitir si o minune mare vi se va intampla. Este cu adevarat un mare SFANT. Doamne Ajuta la rugaciunile noastre!
 • 0 (0 voturi)    
  Sfantul Parinte Ilie Lacatusu m-a aparat de hoti (Luni, 13 iunie 2011, 20:12)

  teodora arzan [anonim]

  Duminica 22 mai 2011, m-am dus la Sfantul Parinte Ilie Lacatusu la Cimitirul Giulesti cu tata si cu o prietena Iulia.In dreapta cimitirului se afla o straduta laturalnica,pustie unde parchez masina de obicei (o tot las acolo de peste 1 an de zile si nimic nu s-a intamplat niciodata).Am ajuns pe la ora 13 si am aflat ca Dl Aurel,ginerele Sfantului Ilie urma sa vina si sa deschida la ora 15.Am hotarat sa nu plecam si sa stam si sa asteptam, insa afara era o caldura mare si noi nu aveam nici o sticla cu apa la noi.Mereu de cate ori am fost la Moastele Sfantului Parintelui nu am luat apa la noi,si rezistam, fara sa plec de la coada ca sa cumpar apa, insa de data aceasta Sfantul Parinte Ilie m-a facut sa plec la masina ca sa ajung chiar la fix cand hotii umblau sa imi deschida masina.Am lasat-o pe prietena mea Iulia la coada ca sa tina rand,tata statea undeva la umbra,el fiind hipertensiv,iar eu am plecat singura spre masina.Cand am ajuns pe straduta, nu imi venea sa cred ce vad,doi indivizi erau la masina, unul se uita pe geam si celalalt imi forta incuietoarea.Specific ca nu am o masina de lux, am un matiz vechi de 10 ani, ruginit pe alocuri, pt care mai am de platit la credit inca 5 ani.Am inceput sa strig la cei doi,m-am apropiat de ei, dar ei nu au fugit (cum se intampla de obicei),ci au stat si m-au infruntat,chiar mi-au spus sa plec de acolo.Sfantul Ilie m-a protejat, i-a facut pe ei sa nu ma raneasca (pe strada cat am schimbat replici cu cei doi, nu a trecut nici o persoana), ei puteau pt ca eu le-am vazut fetele sa imi dea vreun pumn, sau sa ma taie,sa ma lase inconstienta pe acolo,dar ei nu mi-au facut nimic, Sfantul Ilie m-a aparat de ei.Am plecat de acolo, si cand am revenit ca sa ii iau pe tata si pe Iulia,am parcat masina chiar pe sosea,vis a vis de cimitir se aflau ei si se uitau la mine.Eu ma prefaceam ca vorbesc la telefon si ei au inceput sa strige ca daca sun la politie ma taie, etc.
  • 0 (0 voturi)    
   Sfantul Parinte Ilie Lacatusu m-a aparat de hoti (Luni, 27 iunie 2011, 0:03)

   teodora arzan [anonim] i-a raspuns lui teodora arzan

   Am plecat de acolo, nu am mai asteptat sa se deschida cripta,fericita ca Sfantul Parinte Ilie Lacatusu m-a trimis la masina fix la timp ca sa nu raman fara ea si ca nu am patit nimic.Am aflat ulterior ca de fapt ei nu vroiau sa fure ceva din masina,pt ca asa ar fi spart geamul si ar fi luat ce aveau nevoie,ci ar fi plecat cu masina cu tot.

   Slava Sfantului Parinte Ilie Lacatusu care m-a aparat si m-a ajutat.Il iubesc mult de tot si nu voi inceta niciodata sa ma rog Lui.


   Ca o reamintire,mentionez ca Sfantul Parinte Ilie Lacatusu i-a ajutat pe nasii mei, dupa 10 ani de chin, unde doctorii nu le dadeau sanse sa aibe un copilas,si acum au o mandrete de baiat sanatos,frumos, cuminte.

   Slava Sfantului Parinte Ilie Lacatusu!!!!


   AMIN
 • 0 (0 voturi)    
  Minunea de la Parintele Ilie Lacatusu (Duminică, 20 noiembrie 2011, 23:40)

  Daniela B. [anonim]

  Numele meu este Daniela si am 31 de ani. Sunt casatorita de 11 ani si ca orice cuplu spun eu, ne-am dorit dupa casatorie un copil. Dar nu a fost sa fie cum ne asteptam noi, Dumnezeu avea alte planuri cu noi. Din aceasta dorinta am inceput in 2004 sa mergem la doctor ca sa vedem care este cauza, si care dintre noi are probleme de infertilitate. Dupa analize s-a dovedit ca sotul avea pe atunci astenospermie.De atunci am tot fost pe la diferiti medici si N cabinete si spitale, de unde plecam din ce in ce mai deznadajduita, toata lumea imi spunea ca asa nu voi avea copii niciodata.Starea sotului se degrada o data cu trecerea timpului, a facut mai apoi, oligoastenospermie, dupa aceea oligoastenoteratospermie si uite asa incet dar sigur ne indreptam spre nicaieri. In anul 2009, o colega de servici mi-a spus ca reusita mea sta in mainile unui preot si ca acesta sta cu mantia desfacuta asuprea mea de parca ma protejeaza. Nu stiam pe atunci de Parintele Ilie Lacatusu.Tot ea mi-a povestit de el dupa doua saptamani si mi-a spus sa ma duc sa ma rog la el ca ma ajuta cu siguranta. Nu stiam ce sa cred asa ca am hotarat sa ma duc sa vad, de curiozitate despre ce e vorba, asa am ajuns la Giulesti la racla Sfantului, am intrat cu teama, teama de necunoscut cred iar uimirea mea a fost fara margini, Sfantul Parinte Ilie Lacatusu parea un bunic care doarme, avea o mana calda si un chip linistitor, ceva cand m-am aflat in prezenta lui mi-a umplut sufletul de bucurie si de liniste. O mare minune ca se afla printre noi. Am plecat de la Sfantul rugandu-l sa ma ajute, eram bucuroasa, ma simteam de parca imi luase de pe suflet toata povara pe care o dusesem pana atunci,am plecat si parca abia asteptam sa ma reintorc.
  Odata cu mersul la racla Sfantului am reluat mersul la medic asa ca in urma cu doua luni facuse sotul analize hormonale,spermograma si ecografie, analize care au iesit cum altfel decat prost.
 • 0 (0 voturi)    
  Minunea de la Parintele Ilie Lacatusu (Duminică, 20 noiembrie 2011, 23:41)

  Daniela B. [anonim]

  Acum am repetat analizele ca sa ne ducem cu ele actualizate si nu cu cele vechi de 2 luni. Vineri am facut analizele, duminica am fost la Sfantul si m-am rugat sa-mi vindece sotul de neputinta de a avea copii, iar luni cand am luat rezultatele sotul meu nu mai avea nici o problema(analiza hormonala era perfecta, spermograma de la 1mil/mil crescuse peste noapte la 8mil/mil iar despre ecografia care spunea inainte ca ar avea varicocel si prostata....erau povesti, nu mai avea nimic)toate acestea disparusera ca prin minune.Luni am fost cu ele la doctor sa le interpreteze si ne-a trimis acasa, fiind uimit si fara sa-si poata explica ce s-a intamplat.Dar eu stiam ca era minunea Sfantului Ilie si ca-mi ascultase rugaciunea. Ce nu stiam eu e ca imi ascultase rugaciunea pana la capat si ca eram deja insarcinata iar eu nici nu banuiam.La cateva zile am facut un test de sarcina fara ca sa am simptome sau sa-mi fi intarziat menstruatia, asa parca-mi spunea mie ceva in sufletul meu sa fac si bineinteles ca mi s-a confirmat minunea Sfantului Ilie Lacatusu,imi daduse acest minunat dar.
  Dar minunile pe care Sfantul le-a facut pentru noi cat si ajutorul pe care ni la dat nu s-a oprit aici.
  In timpul sarcinii la o ecografie medicul ne-a spus ca fatul are o problema la cap se numea hidocel, ceva ca o punguta cu lichid ne spunea el, care daca nu dispare, dupa nasterea copilului va trebui operata daca se mareste. Am cautat iar ajutorul Sfantului care nu a intarziat sa apara si luna urmatoare la ecografie medicul nici nu si-a mai dat seama ca ar fi avut ceva vreodata, nici nu isi mai aducea aminte.
  Asa am nascut in septembrie o minunatie de baietel perfect sanatos, doar ca Dumnezeu avea sa ne puna din nou la incercare. In a doua zi dupa ce am nascut, ma aflam inca in maternitate si in timp ce mangaiam bebelusul am sezizat ca la cap pe partea stanga avea ceva ce simteam la mana, cava tare, ceva ce nu-mi puteam explica dar stiam ca ceva nu este in regula.
 • 0 (0 voturi)    
  Minunea de la Parintele Ilie Lacatusu (Duminică, 20 noiembrie 2011, 23:42)

  Daniela B. [anonim]

  Am chemat asistenta care la randul ei a chemat neonatologul care dupa ce a examinat copilul mi-a spus ca are la cap o bucatica de os si ca asa s-a nascut el si ca nu are ca sa-i faca, ca nu va afecta in nici un fel copilul dar ca asa va ramane. Nu era vizibil dar pt ca noi stiam era zic eu psihic deranjant. I-am multumit lui Dumnezeu ca nu are copilul probleme din cauza aceasta si am incercat sa nu ma mai gandesc. Dar nu am putut, asa ca la cateva luni am luat copilul si m-am dus cu el la Giulesti la Sfantul Parinte Ilie Lacatusu si l-am rugat sa aiba grija de el ca si pana acum pentru ca el mi l-a dat. Nu dupa mult timp, am sesizat intr-o zi la baita ca baiatul nu mai avea nimic la cap, nici urma de osisor, capul era perfect neted si rotund, nici urma de ceva care sa te faca sa crezi ca ar fi existat vreodata vreo problema. Asa a facut Sfantul imposibilul dupa parerea medicilor.
  Luna trecuta in octombrie am fost la parintele cu baiatul si il tineam de manute pentru o plimbare, deoarece nu incepuse sa mearga singur si deodata a iesit din rand o femeie care mi-a spus sa ma duc cu baiatul la doctor pentru ca are o problema la picioare, ca nu calca corect si ca daca doctorul imi va spune sa fac operatie sa nu-i fac, sa-l duc la kinetoterapie ca se va face bine. Am ramas uimita pt ca baiatul nu stia sa mearga inca daramite sa mearga corect. Nu stiam ce sa fac, sa o cred sau nu, cert este ca ceva nu-mi dadea pace, ma tot gandeam la ce mi-a spus femeia si am hotarat ca nu strica un control, iar spre surprinderea mea medicul ortoped mi-a confirmat ca are intradevar o problema de mers la piciorul drept si ca daca nu-si va corecta mersul va avea probleme pe viitor. Si mai mult decat atat exact kinetoterapie ne-a recomandat. Am citit pe internet despre problema baiatului si am aflat ca astfel de probleme se descopera de regula in jurul varstei de 2-3 ani cand de regula este foarte tarziu.
 • 0 (0 voturi)    
  Minunea de la Parintele Ilie Lacatusu (Duminică, 20 noiembrie 2011, 23:43)

  Daniela B. [anonim]

  Acum am inteles cum Sfantul Ilie Lacatusu a grait prin acea doamna si ne-a avertizat la timp, ca baiatul sa se faca bine.
  Acum mergem la Sfantul din nou si suntem convinsi ca pana in ianuarie cand ne vom duce la control, medicul nu va mai sti ca baiatul a avut vreodata vreo problema.
  Multumim Sfinte Parinte Ilie Lacatusu ca ne esti aproape si ne ajuti de fiecare data cand venim la tine.
  Multumim doctor fara bani si nadejdea celor care nu vad alta scapare.
  Multumin ca doar gandindu-ne la tine ne sari in ajutor.
  Pentru toate cate ai facut si faci petru noi Sfinte Parinte iti multumim.

  Daniela B.
 • 0 (0 voturi)    
  Sfintul Ilie Lacatusu (Miercuri, 4 ianuarie 2012, 23:19)

  weiss [anonim]

  E un adevarat sfint! Rugati-va la el si inchinati-va la moaste, si o sa va ajute!
 • 0 (0 voturi)    
  preot ilie lacatusu (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 14:32)

  elena chiru [anonim]

  astept cu nerabdare sa vin in romania si sa pot ajunge la sfintele moaste ale pre sfintului parinte ilie lacatusu . dumnezeu sa l binecuvinteze .
 • 0 (0 voturi)    
  Rugaciune (Joi, 26 iulie 2012, 15:31)

  Monica [anonim]

  Parinte Ilie Lacatusu,te rog sa ma ajuti sa ajung si eu la mormantul tau sa ma rog si sa ma ajuti bunule parinte ,ca am mare nevoie de ajutorul tau.Ajuta-ma Parinte si iarta-ma ca nu am ajuns pana acum la tine.Iti multumesc Parinte .
 • 0 (0 voturi)    
  Multumesc Parinte Ilie (Marţi, 4 aprilie 2017, 15:11)

  Nicoleta [anonim]

  Si pe mine Sf Ilie Lacatusu m-a ajutat desi la inceput '' l-am prigonit",Iarta ma Sfinte Ilie, dupa un timp cand eram in culmea deznadejdii- i-am citit acatistul iar cateva zile mai tarziu- Sf Ilie mi-a indeplinit cererea ,am fost si la el ,de cateva ori si m-am inchinat la moastele lui iar de fiecare data m-am intors cu o mare bucurie sufleteasca.Iti multumesc Sfinte Ilie si pentru ca la inceput nu te-am vrut in viata mea dar tu nu te-ai departat si mi-ai aratat cat de minunat esti ,am sa povestesc despre tine celor din jurul meu si am sa impart acatistul tau ca sa te cunoasca cat mai multa lume si sa te iubeasca!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by