Celebrul prezentator TV american Jon Stewart a decis să revină la pupitrul emisiunii „The Daily Show” după o pauză de 9 ani, urmând să o găzduiască o dată pe săptămână în 2024, un an electoral de mare importanţă în Statele Unite, informează joi agențiile AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Jon Stewart revine la „The Daily Show”Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Informaţia a fost confirmată chiar de Jon Stewart pe reţeaua de socializare X, fosta Twitter, în timp ce contul emisiunii „Daily Show” de pe aceeaşi reţea de socializare a distribuit o fotografie care îl arată pe celebrul prezentator aşezat în spatele pupitrului şi cu picioarele pe birou.

Necruţător în ironiile sale, amuzant şi cu opinii clare de stânga, Jon Stewart a început să prezinte emisiunea The Daily Show pe canalul de televiziune Comedy Central în 1999 şi şi-a croit apoi un loc unic în peisajul audiovizualului american, devenind o personalitate influentă la intersecţia dintre politică, jurnalism şi divertisment.

El a predat frâiele acestei emisiuni, care este construită ca o parodie a unui jurnal de ştiri, actorului de comedie şi prezentatorului TV Trevor Noah în anul 2015.

Jon Stewart și „The Daily Show” au lansat carierele unora dintre cei mai cunoscuți comendianți de la televiziunile americane

Mulţi dintre cei care au lucrat alături de Stewart, un „rege” al satirei politice şi mediatice, au ajuns să prezinte ulterior emisiuni concurente proprii, cum ar fi Stephen Colbert şi al său The Late Show şi John Oliver şi programul său Last Week Tonight.

Trevor Noah a anunțat în septembrie 2022 că va renunța la rândul său la rolul de prezentator al The Daily Show iar după plecarea sa emisiunea a fost găzduită săptămânal prin rotație de alți comedianți și actori celebri din Statele Unite.

La sfârşitul lunii octombrie a anului trecut, emisiunea lui Jon Stewart de pe Apple TV s-a încheiat brusc după două sezoane din cauza dezacordurilor editoriale dintre prezentatorul american şi grupul Apple.

Revenit la pupitrul The Daily Show, Jon Stewart va prezenta de pe 12 februarie o emisiune săptămânală, ce va fi difuzată cel mai probabil în serile de luni, în timp ce restul serilor vor fi acoperite în continuare prin rotație de alți comedianți, potrivit site-ului de specialitate Deadline.