Președintele Donald Trump susține în aceste momente o conferință de presă de la Casa Albă. Acesta susține că a câștigat alegerile, dar că este fraudat și cere stoparea numărării voturilor.

Donald TrumpFoto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

Trump susține că numărul voturilor ”legale” (n.r. Trump consideră voturile prin poștă ilegale) i-ar arăta că a câștigat alegerile prezidențiale, susținând că este privat de președinție prin fraudă.

"Dacă numărați voturile legale, câștig cu ușurință", a spus Trump, neoferind nici o dovadă pentru revendicarea sa. „Dacă numărați voturile ilegale, ei pot încerca să ne fure alegerile”.

Trump a spus că pledează pentru oprirea numărării „voturilor care au venit târziu” și a continuat să promoveze rezultatele din statele care au fost deja adjudecate pentru el.

„Am câștigat deja decisiv multe state critice, inclusiv victorii masive”, a susținut el.

Liderul republican a reluat și atacurile echipei sale de campanie susținând că observatorilor săi le-a fost împiedicat accesul la supravegherea numărării voturilor în mai multe secții de votare. ”Observatorii sunt obligați să stea atât de departe de procesul de numărare încât oamenii folosesc binoclul”, susține el și insistă că ceea ce se întâmplă acum cu numărarea voturilor e ceva fără precedent în istoria SUA.

Președintele a atacat și mass-media pe care o consideră vinovată prin proiecțiile făcute pentru anumite state pe care i le-au acordat ”grăbit și eronat” lui Biden.