Un judecător din Georgia a respins o petiţie a echipei de campanie a preşedintelui Donald Trump privind scrutinul prezidenţial, afirmând că nu există dovezi care să-i susţină afirmaţiile, relatează agenția DPA. O decizie similară a fost luată în statul Michigan, scrie Agerpres.

Donald TrumpFoto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Trump a încercat să-i forţeze pe oficialii din Georgia să asigure securitatea buletinelor de vot, într-un mod care era posibil să ducă la dificultăţi în numărarea voturilor sau chiar la o oprire a numărătorii.

Judecătorul James Bass a spus că nu există indicii că oficialii locali au gestionat inadecvat buletinele de vot, relatează presa locală.

O judecătoare din Michigan a respins şi ea o acţiune în instanţă depusă de echipa de campanie a lui Trump în speranţa că va opri numărarea voturilor în acest stat.

Judecătoarea Cynthia Stephens de la Curtea petiţiilor a dat verdictul în timpul unei audieri de joi şi a precizat că va emite un verdict scris vineri.

Oficiali din echipa de campanie lui Trump au afirmat că au depus petiţia pentru a opri numărătoarea voturilor.

Un consilier al echipei de campanie a lui Joe Biden susţine însă că acesta este „un exerciţiu de trimitere de mesaje”.

„Nu au alt scop decât acela de a produce confuzie în rândul publicului privind ceea ce se întâmplă şi de a-şi susţine acuzaţiile fără bază că s-ar fi produs ilegalităţi”, a declarat Bob Bauer.

Citește și: