PSD a depus la Senat proiectul de lege privind organizarea unui referendum, dupa ce initiativa cetateneasca pe tema definirii familiei drept casatoria intre un barbat si o femeie a trecut de comisiile din Senat

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 4 noiembrie 2016, 9:03 Actualitate | Alegeri Parlamentare 2016


Senatorii PSD Ovidiu Dontu si Titus Corlatean au depus joi la Senat un proiect de lege pentru organizarea si desfasurarea unui referendum national privind revizuirea Constitutiei si cer dezbaterea in procedura de urgenta, scrie News.ro. Hotnews.ro a anuntat miercuri, in premiera, citand surse politice, ca PSD intentioneaza sa treaca rapid prin Parlament initiativa cetateneasca prin care se doreste ca familia sa fie definita prin Constitutie drept casatoria intre un barbat si o femeie. Miza: referendumul ar urma sa fie organizat odata cu alegerile parlamentare, iar o mai mare participare la vot ar avantaja partidele mari (PSD si PNL) si ar reduce sansele partidelor mici sa intre in Parlament. Initiativa privind definirea familiei drept casatoria intre un barbat si o femeie a primit deja raport favorabil in comisiile de specialitate.
 • Potrivit surselor HotNews.ro, nu este clar daca PNL sustine organizarea unui referendum in paralel cu alegerile parlamentare. Calculele celor doua mari partide (PSD si PNL) ar fi insa ca o mai mare participare la vot ar reduce drastic sansele partidelor mici sa intre in Parlament: ALDE, PMP si USR. In plus, USR, care are un public mai emancipat, ar avea dificultati sa sustina o astfel de initiativa, fapt care i-ar putea afecta sansele. Nici UDMR nu este avantajat de o asemenea initiativa, care ar putea creste participarea la vot.
 • Introducerea unei teme emotionale atat de puternice ar introduce inevitabil in campania electorala un subiect fara legatura cu alegerile parlamentare. Discutiile aprinse despre familie vor pune in paranteza aproape orice dezbatere rationala despre programe economice, de guvernare etc.

Ce prevede proiectul de lege propus de PSD

Proiectul de lege depus de PSD prevede ca cetatenii Romaniei sa fie chemati sa isi exprime vointa, prin vot, in ultima duminica a perioadei de 30 de zile de la data adoptarii propunerii de revizuire, iar cheltuielile pentru organizarea referendumului sa fie suportate de la bugetul de stat pe anul 2016, cerandu-se procedura de urgenta pentru adoptarea legii in Parlament.

Proiectul de lege depus joi la Senat de senatorii PSD Ovidiu Dontu si Titus Corlatean are trei articole.

Potrivit articolului 1, cetatenii Romaniei sunt chemati sa isi exprime vointa prin vot, in cadrul referendumului national cu privire la revizuirea Constitutiei, in ultima duminica a perioadei de 30 de zile de la data adoptarii propunerii de revizuire, prevazuta la articolul 151 din Constitutie.

Articolul 2 al propunerii legislative prevede ca persoanele care au dreptul sa participe la referendumul national privind revizuirea Constitutiei, modul de desfasurare a campaniei pentru referendum, organizarea si desfasurarea lui, organizarea si atributiile birourilor electorale, faptele care constituie contraventii si infractiuni precum si modul de constatare si sanctionare a acestora sunt stabilite la articolele 4, 7 precum si capitolele IV, V si VI din Legea 3/2000.

Rezultatul referendumului se stabileste in conformitate cu prevederile articolului 5 si articolului 7  din legea 3/2000.

Articolul 3 din propunerea legislativa mentioneaza ca toate cheltuielile pentru organizarea si desfasurarea referendumului national privind revizuirea Constitutiei se suporta de la bugetul de stat pe anul 2016.

Initiatorii mentioneaza in expunerea de motive ca organizarea referendumului este reglemnetata de Legea nr. 3/2000, care la articolul 6 si articolul 7, rezervate referendumului pentru revzuirea Constitutiei, prevede obligatia stabilirii prin lege a organizarii si defasurarii fiecarui asemenea referendum.

"Totodata, legea nr. 3/2000 obliga ca prin lege speciala sa se stabileasca obiectul si data referendumului national pentru revizuirea Constitutiei, cu respectarea articolului 151 din Constitutie. In vederea aducerii la indeplinire a acestor dispozitii, a fost elaborat prezentul proiect de lege, pentru organizarea si desfasurarea referendumului pentru revizuire", arata senatorii PSD.

Initiatorii propun ca proiectul de lege sa fie adoptat in procedura de urgenta.


Initiativa cetateneasca privind definirea familiei, semnata de 3 milioane de romani


Proiectul privind initativa cetateneasca a primit raport favorabil unanim in Comisia Juridica din Senat si urmeaza ca luni sa intre la vot in plen. Apoi, proiectul trebuie sa primeasca raport si din partea comsiei juridice din Camera Deputatilor si ulterior vot final in plenul Camerei, care este decizionala.

Luni la ora 16.00 sunt programate ambele sedinte de plen ale celor doua camere, in paralel, fiind ultimele ale acestui legislativ inainte de vacanta pentru campania electorala.

Fara sustinerea ALDE, PNL si UDMR, este greu de crezut ca PSD poate trece prin Parlament o astfel de initiativa. Totusi, chiar daca nu exista intelegeri intre PSD si aceste partide, pot exista sustineri punctuale din partea celorlalti parlamentari.

Pe 29 octombrie, liderul PRU, Bogdan Diaconu, a cerut public ca referendumul pentru modificarea Constitutiei sa fie organizat in paralel cu alegerile parlamentare.

Reamintim ca trei trei milioane de oameni au semnat o initiativa legislativa cetateneasca depusa la Parlament de Coalitia pentru Familie, cerand ca familia sa fie definita in Constitutie drept casatoria intre un barbat si o femeie. Daca va trece de Parlament, Guvernul ar urma sa decida data referendumului.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12596 vizualizari

 • +72 (74 voturi)    
  dar.. (Vineri, 4 noiembrie 2016, 9:14)

  CRMS [utilizator]

  De ce n u s-au grabit tot asa cu adoptarea celuluilalt referedum privind reducerea numarului de parlamantari la doar 300 ?
  Astia nu-s in stare sa faca nimic... decat demagogie..
  • +37 (41 voturi)    
   Mafia roșie kaghebista crede (Vineri, 4 noiembrie 2016, 9:29)

   andreitr [utilizator] i-a raspuns lui CRMS

   ca poate câștiga mai mult mergând pe calea populismului și a profitului de pe urma oamenilor simpli. Ar trebui condamnați la canal pentru că pușcăria e un lux pentru cei care au jefuit țară douăzeci și cinci de ani. Hai DNA!
   • -17 (23 voturi)    
    GROVAZ! (Vineri, 4 noiembrie 2016, 10:02)

    firuierbii [utilizator] i-a raspuns lui andreitr

    Asta nu e populism, e imunizarea stiintei in fata unei nedreptati la care altfel, inevitabil ar fi fost supusa. Scorul va fi 91% - 9% (in favoarea stiintei, fireste).

    Daca ar mai fi trait si ar fi avut drept de vot, Darwin vota "pentru".
    • -12 (20 voturi)    
     Fratilor, intram istorie! (Vineri, 4 noiembrie 2016, 10:19)

     firuierbii [utilizator] i-a raspuns lui firuierbii

     Manualele de istorie a stiintei vor consemna ca Romania a fost una dintre tarile (poate prima?) care a validat Teoria evolutiei prin selectia naturala in Constitutia tarii. Aliniem legile juridice la legile naturii. La cate belele ne-a adus, era si timpul ca populismul sa faca si ceva bun.
     • +15 (25 voturi)    
      Referendum:cei divortati sa mai fie in politica? (Vineri, 4 noiembrie 2016, 10:36)

      zzztop [utilizator] i-a raspuns lui firuierbii

      Cerem ca la Referendum sa fie si intrebarea

      'Vreti ca cetatenii care au divortat de neveste desi au jurat pana moartea ne va desparti mai au voie sa intre in politica si sa spuna alte minciuni cetatenilor romani?

      Asa, scapam de condamnatul penal Dragnea, de cercetatii penali Ponta si Tariceanu. Pemntru Tariceanu trebuie adaugata o alta intrebare: La a cincea casatorie, orice barbat sa fie bicuit ca sa ia aminte?
      • +15 (17 voturi)    
       Comment sters de user (Vineri, 4 noiembrie 2016, 11:20)

       Procuratorul [anonim] i-a raspuns lui zzztop

       • +4 (4 voturi)    
        Corect. Asta am vrut sa spun si eu (Vineri, 4 noiembrie 2016, 12:04)

        zzztop [utilizator] i-a raspuns lui Procuratorul

        Fara sa-i coste nimic, inventeaza niste teme false doar ca sa aiba voturile naivilor care nu se gandesc o clipa ca a fi crestin insemana si sa nu fi divortat de 5 ori.
       • -1 (1 vot)    
        foarte de acord cu tine.. (Vineri, 4 noiembrie 2016, 12:07)

        akillies [utilizator] i-a raspuns lui Procuratorul

        ..dar vezi tu, aceata arma a polarizarii masei electorale prin crearea unor false probleme cu false solutii este folosita si de cei care forteaza casatoriile homosexuale(prin lobby si presiune puternica pe parlamentari si guvern) si acceptarea lor in societatea romaneasca (prin manifestari destrabalate si prin atacuri puternice in media la adresa opozantilor).

        So, e foarte amuzant ca ambele parti sunt extremisete in abordarea problemelro false si ambele parti cad in aceeasi capcana a referendumului!
        De exmeplu p$d a realizat prea tarziu cat de riscant e u nreferendum asa de sensibil in ziua alegerilor parlamentare!
        iar cei care fac presiuni pentru agenda lgbt au realizat ca vor fi dati cu foarte multi ani ianpoi in planul lor de a impune aceasta aberatie in societatea romaneasca!
        certe este ca presiunile externe pentru agenda lgbt sunt mai mari - de aici si reactia p$d - decat putem sa ne imaginam!!
      • +7 (9 voturi)    
       Comment sters de user (Vineri, 4 noiembrie 2016, 11:22)

       Procuratorul [anonim] i-a raspuns lui zzztop

    • 0 (10 voturi)    
     procent remarcabil de 55 % ptr USR (Vineri, 4 noiembrie 2016, 10:22)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui firuierbii

     si evident pentru Referendum !; in acest moment drumul spre IESIRE din politica al P$D si penele + emanatiile FSN este Pecetluit !
     CONCLUZIE :
     Refrendumul va fi Votata de Toatata Lumea Normala iar casatoria va fi intre Barbat si Femeie (cu precizarea casatoria intre EA de la penele si EL de la P$D made in TR - NU)
     U$L si emanatiile FSN vor avea MAXIM 45 % din Parlament Restul de 55 % va fi USR !
     AMIN !
    • +3 (9 voturi)    
     Darwin (Vineri, 4 noiembrie 2016, 10:28)

     natbl73 [utilizator] i-a raspuns lui firuierbii

     a studiat si melcii si ramele si nu "le-a interzis"
     • -3 (11 voturi)    
      Exact cat ai inteles din ce se intampla? (Vineri, 4 noiembrie 2016, 10:39)

      firuierbii [utilizator] i-a raspuns lui natbl73

      Si tu ai inteles ca acum urmeaza sa se interzica homosexualitatea?
    • +12 (18 voturi)    
     Tipic (Vineri, 4 noiembrie 2016, 10:44)

     tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui firuierbii

     Esti habarnist dar asta nu te opreste sa debitezi!
     Homosexualitatea nu are nici o legatura cu Originea Speciilor apartinand lui Darwin, cu atat mai mult cu cat in regnul animal actele sexuale intre parteneri de acelasi sex este des intalnita.

     Ai grija cum invarti biblia aia ca te ranesti singur!
     • +1 (9 voturi)    
      Adevarul e politically incorrect, dar asta e! (Vineri, 4 noiembrie 2016, 11:40)

      firuierbii [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

      Pai tocmai, nu are nicio legatura cu nimic. E un comportament inexplicabil, care nu a putut fi incadrat in vreo teorie a functionarii speciilor cu 2 sexe, din contra e impotriva oricarei predictii a teoriilor ce explica cum functioneaza speciile cu 2 sexe.

      In niciun alt caz in care comparam avantajele evolutive a 2 comportamente, diferenta nu e mai clara decat intre heterosexualitate si homosexualitate. Nu e nicio mare filosofie sa decidem care dintre aceste 2 comportamente ia "premiul" "survival of the fittest".

      Heterosexualitatea e o caracteristica "built-in" a oricarei specii cu 2 sexe, homosexualitatea nu poate fi explicata nici dpdv al aparitiei, nici al propagarii de la o generatie la alta.
      Homosexualii nu trebuie nicidecum blamati, dar terminati cu vrajeala ca e un comportament normal.

      Iar ca un by-product, PSD ofera acum posibilitatea oricarei bunicute habotnice sa dea un vot de incredere stiintei. Prin aceasta modificarea a Constitutiei, se opreste asaltul propagandei de a pune in aceeasi categorie, fara niciun asterisc care sa trimita la detalii, 2 comportamente care sunt pur si simplu opuse. Femeie + barbat - familie, alte relatii (inclusiv de tip heterosexual) - parteneriat civil. Mi se pare decent.

      Iar aceste ad hominem si "appeal to nature" pe care le comiti, nu prea tin...
      • +1 (1 vot)    
       Gresesti ! (Vineri, 4 noiembrie 2016, 17:22)

       pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui firuierbii

       Homosexualitatea nu are de-a face cu corectitudinea politica. E ironic ca invoci stiinta in apararea ideii ca familiile nu pot fi constituite decat dintr-un barbat si o femeie, cand tocmai stiinta ne arata ca opiniile tale sunt gresite. Homosexualitatea nu este cauzata de mediul cultural, familial, de alegere sau de ideologie, este influentata genetic si epigenetic.
       "Despite almost a century of psychoanalytic and psychological speculation, there is no substantive evidence to support the suggestion that the nature of parenting or early childhood experiences have any role in the formation of a person’s fundamental heterosexual or homosexual orientation (Bell and Weinberg, 1978).
       It would appear that sexual orientation is biological in nature, determined by genetic factors (Mustanski et al, 2005) and/or the early uterine environment (Blanchard et al. 2006). Sexual orientation is therefore not a choice, though sexual behaviour clearly is.
       There is now a large body of research evidence that indicates that being gay, lesbian or bisexual is compatible with normal mental health and social adjustment. However, the experiences of discrimination in society and possible rejection by friends, families and others, such as employers, means that some LGB people experience a greater than expected prevalence of mental health and substance misuse problems (King et al, 2003; Gilman et al, 2001)." ( http://www.rcpsych.ac.uk/workinpsychiatry/specialinterestgroups/gaylesbian/submissiontothecofe/psychiatryandlgbpeople.aspx#history).
       Prin urmare este la fel de naturala ca si heterosexualitatea, in sensul ca apare in natura, nu este o boala. Pe de alta parte homosexualii nu sunt sterili, ei pot procrea cu parteneri de sex opus, iar cei mai multi copii ai acestora se nasc heterosexuali si raman asa chiar daca sunt crescuti in cupluri homosexuale.
  • +10 (22 voturi)    
   Alegeri "all in one" (Vineri, 4 noiembrie 2016, 9:44)

   MasP [anonim] i-a raspuns lui CRMS

   La alegeri ar mai putea :

   1. sa dea o tigaie pentru fiecare votant
   2. sa ofere credit cu buletinul pentru fiecare votant
   3. sa ceara o donatie de 10 lei pentru Catedrala Neamului de la fiecare votant
   4. sa ceara o donatie de sange pentru fiecare votant
   5. sa adauge o alta intrebare pe formularul pentru referendum daca se doreste eliminarea pensiilor speciale.
   ....
  • 0 (0 voturi)    
   pai... (Vineri, 4 noiembrie 2016, 12:05)

   gab0iu [utilizator] i-a raspuns lui CRMS

   nu e ca nu-s in stare...NU VOR...pana una-alta, sa puna in aplicare intai rezultatul referendumului (care, culmea, e valid) din 2009...dup-aia mai vorbim...Sunt 7 ani de la referendum si al doilea legislativ care ignora vointa exprimata a poporului...
 • +29 (35 voturi)    
  Cum asa? (Vineri, 4 noiembrie 2016, 9:15)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Hotule electoral Corlatean e liber? Credeam ca „Justitta” (in ghilimele) l-a trimis unde ii este locul. Vad ca e Senator. Ma rog, adica membru al unui grup de mafioti (rosii) si complice la jajul pe care acest Senat il face de 30 de ani. ,
  • -5 (7 voturi)    
   putin discernamant? (Vineri, 4 noiembrie 2016, 11:13)

   Dnn [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Corlatean e unul din cei mai respecatabii PSD-isti (si sunt tare putini dinastia).

   Are intr-adevar o oarecare vina in nebunia cu voturile din diaspora dar in rest omul nu are alte probleme.

   Inteleg ca pe aici nu ne place PSD dar nu e sanatos sa arunci cu noroi asa gratuit..
 • +46 (46 voturi)    
  referendum împotriva imunităţii parlamentarilor (Vineri, 4 noiembrie 2016, 9:16)

  SarbaLUIGhitza [utilizator]

  Vreau sa ajungeti mai usor la puscarie, hotilor parlamentari!
  • +4 (4 voturi)    
   eu semnez initiativa ta.. (Vineri, 4 noiembrie 2016, 12:10)

   akillies [utilizator] i-a raspuns lui SarbaLUIGhitza

   ..cand pot semna?
   sigur strangem peste 3 mil semnaturi!
 • +20 (30 voturi)    
  In paralel al trebui si un referendum (Vineri, 4 noiembrie 2016, 9:16)

  rov [utilizator]

  Vreti in rusia, coruptie, dictatura, minciuna...
  Sau in Europa, NATO, civilizatie, dreptate...
  • -3 (9 voturi)    
   coruptie la Bruxelles (Vineri, 4 noiembrie 2016, 11:33)

   1001001 [utilizator] i-a raspuns lui rov

   Europa inseamna coruptie si amenintari: parlamentarii Valoni au fost amenintati daca nu se semneaza CETA.
   • -1 (3 voturi)    
    corect.. (Vineri, 4 noiembrie 2016, 12:11)

    akillies [utilizator] i-a raspuns lui 1001001

    ..dar nu o sa ai scuces la spalatii ep creier!
 • +26 (30 voturi)    
  Inca o potlogarie PSDista,pt. vax populi (Vineri, 4 noiembrie 2016, 9:17)

  Plagarus [utilizator]

  Bunii romani crestini ortodoxi,vor fi mobilizati,cu sfanta famelie,temelia neamului !
  • +8 (12 voturi)    
   de ce? (Vineri, 4 noiembrie 2016, 9:35)

   scharke [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   A fi crestin ortodox e o rusine? E o rusine ca PSD-ul si popimea manipulatoare foloseste asta in propriul interes...
   • +1 (1 vot)    
    E onorabil a fi ortodocs,dar nu doar superstitios (Vineri, 4 noiembrie 2016, 19:23)

    Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui scharke

    Separarea Biserica-Stat ar trebui sa fie si dezideratul credinciosilor.
    Poporul nostru adeseori creştin numai cu numele + mostre de tampenie si anacronism al BORului cum ar fi căsătoriile religioase mixte între ortodocşi şi ne-ortodocşi interzise,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Pana la explozia internetului, te nasteai intr-o familie indoctrinata in „religia nationala”, aveai rude din aceeasi religie si puteai muri cu senzatia ca exista o singura religie, un singur Dumnezeu si tu te inchini la el. Nu mai e cazul acum
  • +1 (7 voturi)    
   Bunii cresteni, dar si bunii atei (Vineri, 4 noiembrie 2016, 10:03)

   firuierbii [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   Nu uita ateii, te rog.
  • -18 (28 voturi)    
   referendum (Vineri, 4 noiembrie 2016, 10:17)

   normalpeople [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   De 15 ani sunt votant pdl-pnl. Dar regret sa spun de data aceasta voi vota psd pentru ca sustine aceasta initiativa. Si nu sunt ortodox, sunt catolic. Prefer sa fiu furat decat sa mi se impuna ce sa zic si sa fiu amendat daca nu sunt de acord cu ce spune statul. Acest lucru se intampla in toate statele in care s-au legalizat casatoriile gay. Cofetarii trebuie sa le faca torturi, nu au voie sa ii refuze, au voie in ce toalete vor, vor sa adopte copii, vor legalizarea pedofiliei, incestului etc. Decat asa ceva, prefer sa fiu furat. L-am votat pe Iohannis- si cat respect mi-a aratat?! Eu si ceilalti 3 milioane de oameni nu suntem respectati.
   • +8 (10 voturi)    
    vezi ca sunt buletine de vot separate (Vineri, 4 noiembrie 2016, 10:33)

    natbl73 [utilizator] i-a raspuns lui normalpeople

    si poti vota pe fiecare, ce optiune vrei

    PS: m-am prins ca e propaganda, dar m-a amuzat sa-ti "fac jocul"
    • -7 (13 voturi)    
     Nu vorbi de funie in casa spanzuratului (Vineri, 4 noiembrie 2016, 10:46)

     firuierbii [utilizator] i-a raspuns lui natbl73

     Nu aminti de "propaganda", cand punctul de plecare a acestei discutii e cel mai mare construct la nivel global, cea mai mare vrajeala din istorie, prin care spaland pe creier vrei sa convingi lumea ca anormalul e normal.
     • +6 (6 voturi)    
      despre reptilieni (Vineri, 4 noiembrie 2016, 11:07)

      natbl73 [utilizator] i-a raspuns lui firuierbii

      1) vorbeam de propaganda electorala - stiu, nu te-ai prins
      2) "propaganda" sexuala poti sa-mi faci cat vrei, eu raman nu "normal", ci straight - asa m-am nascut, asa voi muri

      o zi buna tuturor, indifferent de religie, orientare, optiuni
      • -1 (7 voturi)    
       Normal vs anormal (Vineri, 4 noiembrie 2016, 11:54)

       firuierbii [utilizator] i-a raspuns lui natbl73

       Nu trebuie sa dai detalii despre tine, ca aici discutam idei, nu oameni.

       Separatia normal - anormal nu se face relativ la o axa a moralitatii (nu e "bine" sa fii heterosexual, la fel cum nu e "rau" sa fii homosexual), separatia se face relativ la adevarul stiintific. Iar adevarul stiintific e ca un comportament homosexual este anormal.
       • +1 (3 voturi)    
        ... (Vineri, 4 noiembrie 2016, 13:30)

        Lol Lolovici [utilizator] i-a raspuns lui firuierbii

        Pe care il au o gramada de specii de animale, din motive diferite. Vezi ce relatii dubioase pot sa aiba diverse specii de pasari, au 3 tipuri de masculi, unii sunt bisexuali, etc. Sa lasam aberatii pe tema stiintei ca nu are nici o legatura aici. Familia este o constructie umana asa ca putem sa o definim cat de flexibil e nevoie ca sa fie inclusi toti cei care au nevoie de ea. Poate e nevoie sa fie intre n oameni pentru ca exista si varianta asta in care mai multi oameni au grija de ei si de copii asa.
        • -1 (1 vot)    
         foarte bine... (Vineri, 4 noiembrie 2016, 17:07)

         akillies [utilizator] i-a raspuns lui Lol Lolovici

         ..pune-ti niste pene si traieste intre pasari...
         In societatea umana lucrurile au evoluat peste regulile de organizare ale animalelor!
         animalele actioneaza din instinct, mai ales cand sunt in calduri!
         Pana ce si oamenii daca sunt prea inflacarati" pot trece anumite bariere si limite ale normalului, dar asta nu ii face sa se simta "minunat".. asa cum exagerat incearca sa prezinte lucrurile propaganda agendei lgbt!!
         Bai, stii ceine mai avea o astfel de propaganda?
         Nazistii si inaintea lor bolsevicii: prezentau omul nou tanar, frumos, atletic, vesel, etc. etc.; iar omul vechi era batran, burtos, urat, suparat etc/ etc/!

         Bah sunteti atat de penibili cu campania voastra extremista ca nu pot decat sa rad de voi, astia cu lgbt!
         Tristi si plictisitori..astia de la ongurile progresiste!
         • 0 (0 voturi)    
          ... (Luni, 21 noiembrie 2016, 18:36)

          Lol Lolovici [utilizator] i-a raspuns lui akillies

          Esti pe langa. Eu raspundeam la o chestie la obiect, tu vii cu idiotenii si habar nu pari sa ai la ce raspunzi. Nu exista nici un "voi", "campania lgbt", "onguri" la modul general, exista doar in capete celor care sunt cu adevarat extremisti si inventeaza dusmani virtuali.
       • 0 (4 voturi)    
        Homosexualitatea nu este anormala ! (Vineri, 4 noiembrie 2016, 17:33)

        pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui firuierbii

        " Iar adevarul stiintific e ca un comportament homosexual este anormal."
        Aceasta afirmatie reprezinta un fals grosolan. Citeste aici:
        "Despite almost a century of psychoanalytic and psychological speculation, there is no substantive evidence to support the suggestion that the nature of parenting or early childhood experiences have any role in the formation of a person’s fundamental heterosexual or homosexual orientation (Bell and Weinberg, 1978).
        It would appear that sexual orientation is biological in nature, determined by genetic factors (Mustanski et al, 2005) and/or the early uterine environment (Blanchard et al. 2006). Sexual orientation is therefore not a choice, though sexual behaviour clearly is.
        There is now a large body of research evidence that indicates that being gay, lesbian or bisexual is compatible with normal mental health and social adjustment. However, the experiences of discrimination in society and possible rejection by friends, families and others, such as employers, means that some LGB people experience a greater than expected prevalence of mental health and substance misuse problems (King et al, 2003; Gilman et al, 2001)." ( http://www.rcpsych.ac.uk/workinpsychiatry/specialinterestgroups/gaylesbian/submissiontothecofe/psychiatryandlgbpeople.aspx#history).
        “The College wishes to clarify that homosexuality is not a psychiatric disorder. In 1973 the American Psychiatric Association (APA) concluded there was no scientific evidence that homosexuality was a disorder and removed it from its diagnostic glossary of mental disorders. The International Classification of Diseases of the World Health Organization followed suit in 1992.” ( http://www.rcpsych.ac.uk/pdf/PS02_2014.pdf )
        • -2 (2 voturi)    
         si asta de unde ai scos-o? (Vineri, 4 noiembrie 2016, 21:05)

         akillies [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

         ..ai gasit si alte lucrari care sa sustina aberatia postata de tine, sau e una singura si buna?!?
         Cate studii confirma concluziile acestea? daor unul?!?

         Multumesc, dar sa sustii ca homosexualitatea e normala, mai ales ca stil de viata, denota lipsa de discernamant.

         E ca si cum ai spune ca si canibalismul e normal in unele situatii; sau plecanda de la unele situatii sa justifici canibalismul!

         Dar, cine sunt eu sa contest studiile psihologilor americanin (sau ale unui psiholog.. mi-e necalr cine a dat aceasta concluzi absoluta!)
         • +2 (2 voturi)    
          Stiinta a scos-o ! (Sâmbătă, 5 noiembrie 2016, 0:00)

          pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui akillies

          Majoritatea studiilor sustin asta. Ceea ce ai citit nu este concluzia doar a unui studiu ci este consensul stiintific. Chiar Organizatia Mondiala a Sanatatii a scos in 1992 homosexualitatea din categoria tulburarilor psihice, pentru ca nu exista dovezi in acest sens, in ciuda a zeci de ani de studii. Copiii crescuti in aceste familii se dezvolta normal.
          "Children raised by lesbian mothers or gay fathers did not systematically differ from other children on any of the outcomes. The studies indicate that children raised by lesbian women do not experience adverse outcomes compared with other children. The same holds for children raised by gay men, but more studies should be done." ( http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1467-9450.00302/abstract )
          O meta-analiza a 19 studii a confirmat concluziile anterioare, nu exista diferente intre copiii crescuti de cuplurile homosexuale si cei crescuti in cuplurile heterosexuale.
          "Results confirm previous studies in this current body of literature, suggesting that children raised by same-sex parents fare equally well to children raised by heterosexual parents." ( http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/15504280802177615 ).

          Vezi si aici:
          http://cola.unh.edu/sites/cola.unh.edu/files/student-journals/ShelbyChamberlin.pdf

          "The longstanding consensus of the behavioral and social sciences and the health and mental health professions is that homosexuality per se is a normal and positive variation of human sexual orientation (Bell, Weinberg & Hammersmith, 1981; Bullough, 1976; Ford & Beach 1951 ; Kinsey, Pomeroy, & Martin, 1948; Kinsey, Pomeroy, Martin, & Gebhard, 1953 ). Homosexuality per se is not a mental disorder (APA, 1975)"( http://www.apa.org/about/policy/sexual-orientation.aspx )
          Alte studii:
          https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25172350?dopt=Abstract
          https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19955753
          https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25399360
          https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26346727
   • +3 (7 voturi)    
    cu respect, dar... (Vineri, 4 noiembrie 2016, 10:43)

    lukuss [utilizator] i-a raspuns lui normalpeople

    ... pui lucrurile greșit. Și eu am votat dreapta pînă acum, și pe mine mă bucură ideea referendumului, dar inițiativa asta e destul, încît să uităm cine sunt ei și să-i votăm? Și cu inițiativa aplicării referendumului în privința nr de parlamentari sunt de acord și m-ar bucura... dar nici atunci nu i-aș vota. Eu nu prefer nici lucrurile menționate de tine și nici să fiu furat. Eu nu sunt parte din cele 3 milioane, dar susțin inițiativa familiei și pentru că, cumva suntem de aceeași parte a baricadei îmi permit să-ți las un mic sfat: profită de inițiativă și exprimă-ți opțiunea după cum vei considera, dar nu-ți da votul tău lor, pentru asta. Pentru că în spatele acestei inițiative, nu stă interesul pentru tine, ci interesul lor...
    stimă, lucus
   • 0 (2 voturi)    
    Las-o jos! (Vineri, 4 noiembrie 2016, 11:40)

    Sani [utilizator] i-a raspuns lui normalpeople

    Bai penibilule, asta este noua lectie de la sedinta de partid de Joi, 3 Noiembrie 2016 ora 16.00?

    Cat de idioti puteti fi!

    Bai, Minciuna si Ipocrizia nu doare?
    • +1 (3 voturi)    
     ? (Vineri, 4 noiembrie 2016, 12:14)

     normalpeople [utilizator] i-a raspuns lui Sani

     Nu va suparati dar chiar nu sunt un postac, cred ca am in total 10 comentarii pe hotnews de 2 ani de cand am contul. Chiar nu pot sa imi spun opinia? Este opinia mea si da l-am votat pe Basescu de 2 ori si pe Iohannis, nu mi-e rusine sa recunosc. Dar am dreptul sa spun ca din punctul meu de vedere normalul trebuie sa ramana normal si stiinta trebuie respectata. Stiinta care spune ca acesti oameni au tulburari de tipul disforiei de gen. Deci trebuie respectati si ajutati, in niciun caz legiferata tulburarea lor.
     • +1 (3 voturi)    
      ....Voi vota PSD... (Vineri, 4 noiembrie 2016, 13:05)

      Sani [utilizator] i-a raspuns lui normalpeople

      Aceasta propozitie te descalifica!

      Ce are bre PSD cu Normalitatea?

      Ca nu vrei Homo, este treaba ta si mie imi repugna, dar d-aici pana a spune ca votezi "Normalitatea" votand cu criminalii lui Iliescu, Interlopii lui Dragnea & Hotii lui Ponta...este cale lunga mai draga!

      PSD = ANORMALITATE

      PS: PNL este tot un fel de PSD dar sunt mai prosti saracii....
   • +3 (3 voturi)    
    D-le, imi permit sa te intreb si ti-as ramane (Vineri, 4 noiembrie 2016, 16:16)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui normalpeople

    indatorat daca vei binevoi sa-mi raspunzi : Ce te-a facut pana anul acesta sa votezi pdl-pnl ? Multumesc.
    • 0 (0 voturi)    
     raspuns (Vineri, 4 noiembrie 2016, 21:12)

     normalpeople [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

     Sigur ca va raspund. Am votat cu pdl-pnl pentru a scapa de coruptie, pentru ca am vrut sa vad oameni profesionisti, pentru ca nu aveau un sistem tip caracatita de supt banii tarii, pentru ca nu aveau oameni infiltrati peste tot- in scoli, spitale etc. Si cu Basescu am votat impotriva Nastase si impotriva lui Geoana. Cu Iohannis am votat impotriva lui Ponta. Daca Basescu a meritat votul meu si a luptat pentru aceasta tara, nu acelasi lucru pot sa spun despre Iohannis. El nu are coloana vertebrala ci joaca dupa cum ii canta UE.
     Dar sa nu credeti ca sunt naiv. Stiu ca toti sunt corupti si ca s-au tot aliat intre ei sa le mearga bine.
     In alta ordine de idei dezastrul moral din SUA, Canada, Olanda, Suedia etc. ar trebui sa ne serveasca drept lectie, in niciun caz drept model.
     • 0 (0 voturi)    
      Raspunsul dumitale naste pt mine inca (Vineri, 4 noiembrie 2016, 22:12)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui normalpeople

      o intrebare : De vreme ce toti sunt corupti , (psd-ul ajungand model de "caracatita" a coruptiei si pt celelalte partide cu care votasei pana deunazi), de ce nu poti vota d-le, pur si simplu doar la referendum, de ce te simti obligat sa dai si un vot politic pt partidul cel mai rau dintre toate ?
  • +1 (1 vot)    
   sa stii prietene ca esti pe langa rau de tot! (Vineri, 4 noiembrie 2016, 12:14)

   akillies [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   eu nu votez p$d , nu am votat p$d decat in 2000 ca sa nu iasa vadim, si tot nu sunt de acord cu casatoriile homosexuale si cu agenda lgbt!
   Nu sunt de acrod cu politica abordata de acesti sustinatori ai cauzei si nici cu consecintele oribile ale acestui comportament (bolsevism pe baza de preferinte sexuale)!

   Si nici nu sustin aceasta aberatie(casatorie homosexuala) din orice punct de vedere: stiintific, spiritual, moral, psihologic etc.!!
 • +19 (21 voturi)    
  Dar când ... (Vineri, 4 noiembrie 2016, 9:22)

  Nelamuritul [utilizator]

  .....puneți în aplicare ultimul referendum valid ? Organizarea unui alt referendum, atâta timp când unul valid nu este pus în aplicare, mi se pare o lipsă de respect față de electorat. Și vă mirați de ce nu mai vine lumea la vot !
 • +4 (10 voturi)    
  Comment sters de user (Vineri, 4 noiembrie 2016, 9:23)

  NL [anonim]

  • -3 (15 voturi)    
   Prietene, lumea nu se invarte in jurul "homo" (Vineri, 4 noiembrie 2016, 10:10)

   firuierbii [utilizator] i-a raspuns lui NL

   Ce-i cu asta? "pentru homo", "contra homo"? Mania persecutiei?

   Votul va fi "pentru evidenta" / "contra evidentei", "pentru stiinta" / "contra stiinta", "pentru anti-political correctness" / "pentru political correctness", "pentru bunul simt" / "contra bunul simt", "pentru orfan adoptabil de o familie" / "pentru orfan adoptabil de o chestie".
  • -2 (2 voturi)    
   si nu te supara amice.. (Vineri, 4 noiembrie 2016, 12:17)

   akillies [utilizator] i-a raspuns lui NL

   ..dar agenda lgbt e una neocomunista..asa ca nu incerca sa deturnezi adevarul!
   agenda lgbt e una comunista si o stim de cel putin 100 de ani!
 • +20 (22 voturi)    
  a mai fost un referentum, ala cu 300 (Vineri, 4 noiembrie 2016, 9:24)

  tropotaru [utilizator]

  prin care romanii, cei care, "detin" puterea suprema in stat, au cerut Parlament cu 300 de membri.

  Nici pana acum vointa poporului nu a fost respectata. Ce valoare executorie are pentru penalii din Parlament vointa poporului? N-ar trebui ca toti parlamentarii actualei legislaturi sa fie acuzati de inalta tradare?
  • +7 (7 voturi)    
   se cam impusca in picior (Vineri, 4 noiembrie 2016, 9:50)

   torna_fratre [utilizator] i-a raspuns lui tropotaru

   daca acest referendum va fi validat atunci la modificarea constitutiei va trebui sa schimbe si nr de parlamentari altfel proiectul noii constitutii va fi atacat la curtea constitutionala pina la punerea in acord cu referendumul pentru 300.
   parera mea.
   • 0 (0 voturi)    
    Te-ai gandit ca referendumul e doar praf? (Vineri, 4 noiembrie 2016, 12:12)

    v_sile [utilizator] i-a raspuns lui torna_fratre

    Adica e doar un motiv ca PSD-ul sa deturneze discutiile. In loc sa discutam de coruptie, guvernare, buget, o sa discutam despre chestia asta. Iar PSD-ul o sa isi activeze votantii ultra-conservatori sa iasa la vot, sa voteze "impotriva homosexualilor".

    Apoi referendumul o sa fie lasat la pastrare, exact ca si cel cu 300 de parlamentari pana nu o sa mai stie nimeni de el.

    E doar o unealta ca PSD-ul sa ajunga la guvernare si atat.
 • 0 (4 voturi)    
  wow (Vineri, 4 noiembrie 2016, 9:25)

  Viorica Alexandru [utilizator]

  ... de ce?
 • +4 (8 voturi)    
  intrebari... (Vineri, 4 noiembrie 2016, 9:29)

  liviu_ [utilizator]

  1 - este constitutional sa nu implementezi referendumu 1 , dar sa implementezi referendumul 2?! moral stiu ca nu e
  2 - mai multa lume la vot inseamna in general mai putine voturi psd....
  3 - este timp suficient sa se organizeze, voteze etc aberatia asta?!

  ce sa mai zic... daca nu ar avea toti votantii psd altzheimer ar realiza ca l-au criticat pe base pt referendumu in timpu alegerilor, dar acum ei fac acelasi lucru!

  sincer sper sa nu le iasa.... pentru ca acest referendum o sa mareasca sansele penalilor sa ajunga la putere :(
  • +3 (3 voturi)    
   4 l-au criticat pe Basescu si fac la fel (Vineri, 4 noiembrie 2016, 10:01)

   cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   da, pentru ca l-au criticat inainte de referendum dar Basescu tot a facut referendumul si majoritatea a fost de acord cu referendumul. au si sustinut ca se creeaza un precedent. acum folosesc acel precedent. nasol. era mai bine daca basescu renunta la precedentul referendum.
   nu se va implementa niciun referendum - este praf in ochii prostilor. diferenta este ca prostii sunt (partial) altii
 • +9 (11 voturi)    
  bai frate, (Vineri, 4 noiembrie 2016, 9:33)

  natbl73 [utilizator]

  da' ce-si mai pazesc astia kurul....or fi simtind ei ceva...
 • +7 (7 voturi)    
  Spinos. Preferam inca un referendum 300 (Vineri, 4 noiembrie 2016, 9:43)

  jackalphonse [utilizator]

  Se rezolva si problema cresterilor salariale odata cu renuntarea la 200 de hoti cu pensii speciale.
 • +4 (8 voturi)    
  calcul gresit (Vineri, 4 noiembrie 2016, 9:46)

  TDragos [utilizator]

  O analiza falsa, o prezenta mare la vot este un dezavantaj mare pentru PSD deoarece oricum alegatorii lor captivi merg la vot sau sunt dusi de primari la vot…de fiecare data cand a fost prezenta mare PSD nu a castigat.
  O prezenta mare la vot va avantaja in primul rand USR… o prezenta mare la vot inseamna ca mai multi alegatori cu varsta de 18-30 merg la vot…deoarece cetatenii peste 55 de ani merg la vot si sunt preponderent alegatori PSD.
  • +3 (7 voturi)    
   Cred ca te inseli ! (Vineri, 4 noiembrie 2016, 10:47)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui TDragos

   Votantii USR, tineri, instruiti, deschisi la minte, crestini ortodocsi, catolici, atei, etc, vin sa voteze independent de cuplarea sau nu a alegerilor cu vreun alt eveniment.

   Pe batrani la sate, in vreme de iarna ii scoti mai greu din case. Dar daca le oferi insa un astfel de motiv si anume sa voteze impotriva, "necredinciosilor", a "pangaritorilor de cele sfinte", succesul este asigurat.

   Dar batalia se da mai cu seama pt nehotarati, pt indiferenti, pt categoria aceea de populatie cu o structura incerta, care se gaseste in orase si care, mai degraba iese din case pt a transa o problema pe care crede ca intelege si la rezolvarea careia poate sa-si doreasca sa contribuie, sa fie partasa, decat pt a alege sa fie reprezentata de unul sau de altul, in care oricum nu are incredere.

   PNL, ca de obicei este intr-o situatie ingrata. Pe de-o parte
   si-ar dori referendum odata cu alegerile, din exact aceleasi ratiuni ca ale PSD, iar pe de alta parte nu, intrucat stie ca nu va putea intrece niciodata la vot pe social-democrati, conditie in care nu vor putea face ei guvernul. Paradoxal, sunt in situatia de asi dori ca USR sa intre in Parlament in asa fel incat impreuna cu acestia, cu udemeristii, cu deputatii minoritatilor altele de cat cea maghiara sa reuseasca sa invinga la vot blocul PSD-ALDE si sa-si impuna prim ministrul, pe Dacian Ciolos.
   • +3 (3 voturi)    
    Sa ne uitam la istoria recenta/ statistica (Vineri, 4 noiembrie 2016, 12:11)

    TDragos [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    La tara si daca ninge vine urna mobila sau voteaza primarul cu oamenii lui si pentru cei care nu se prezinta…la o prezenta peste 55% PSD nu ia mai mult de 35%.
    S-a vazut si la ultimele alegeri prezidentiale…daca ies tinerii la vot, PSD pierde…se dilueaza efectul celor 2 milioane de alegatori care voteaza PSD indiferent daca pe lista este o maimuta, caine sau politician.
    • +3 (3 voturi)    
     De acord cu potlogariile pe care le fac primarii (Vineri, 4 noiembrie 2016, 14:04)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui TDragos

     la tara !

     Pe de alta parte la Parlamentare, de obicei, voteaza mai putini decat la Prezidentiale. Aducand Referendumul in ziua Parlamentarelor, eu cred ca pesedistii nu risca sa scoata mai multi adversari la urne, deoarece votantii USR nu sunt interesati in mod special de problema definirii familiei in Constitutie. Asta o stiu si strategii PSD si cred ca din aceasta cauza nu isi fac probleme ca odata cuplate cele doua tipuri de alegeri, aceasta i-ar avantaja pe votantii lui Nicusor si ai Clotildei.
  • -10 (10 voturi)    
   Remus Cernea desface sampania (Vineri, 4 noiembrie 2016, 10:54)

   firuierbii [utilizator] i-a raspuns lui TDragos

   Un castigator al mutarii va fi Remus Cernea, pt ca USR nu va putea decat sa se pozitioneze pentru modificarea Constitutiei, si astfel o parte din voturi se vor muta de la USR la Remus Cernea.
 • +15 (17 voturi)    
  ! (Vineri, 4 noiembrie 2016, 9:51)

  HChifteluta [utilizator]

  O sa mai votez eu la vreun referendum cand oi vedea 300 de parlamentari.
 • -9 (11 voturi)    
  lasati-o jos, cu referendumul (Vineri, 4 noiembrie 2016, 10:02)

  victor L [utilizator]

  pentru 300 de parlamentari; ala a fost initiat de Basescu, nu de Iohannis ori Kovesi, asa ca nu trebuie luat in seama.
 • +8 (12 voturi)    
  las ca-i bine (Vineri, 4 noiembrie 2016, 10:02)

  bogdan1477 [utilizator]

  Cu cit isi da mai mult in stamba PSD-ul, cu atit vor veni la vot mai multi dintre cei care de obicei nu se obosesc ca voteze. Eu as dori inca 2-3 legi cu mariri salariale ca sa inteleaga tot omul care gindeste care e alternativa daca nu iese la vot.Si e suficineta o rezenta la vot de 65% pentru ca PSD si toti acolitii sai sa piarda precum Ponta. Cu toate nationalismele si populismele de doi bani. daca e sa ne amintim de 2014, si ponta era romanul cel mai mindru ca e roman, si atunci biserica indruma spre candidatul ortodox, si atunci romanul uslamist era indemnat sa voteze cu candidatul roman, ca ce, vin altii sa ne arate cum sa ne conducem?!? Si rezultatul a fost ca Ponta, pe vremea aia si organizator de alegeri, a pierdut la 10 procente diferenta, de n-a mai mers nici circul din 2009 cu camioanele de probe duse la ccr ca sa arate cum pd-ul a fraudat alegerile.

  Deci antidotul e simplu: cine se simte confortabil sa fie condus de astia, sa stea acasa. Cine nu, sa iasa la vot.
 • -11 (17 voturi)    
  perfect... (Vineri, 4 noiembrie 2016, 10:05)

  cristianaxl [utilizator]

  voi vota psd...vad ca sunt singurii care au luat o masura in fata initiativei a 3 mil de oameni si care nu fac jocurile a cateva ong-uri cu 2 angajati....3 mil de oameni...asa prosti si indoctrinati cum suntem noi, dar inca muncim in tara asta...iar impozitele mele se duc sa finanteze partide si ong-uri cu doctrine contra acestui popor...

  ps...daca se dorea 5 sau 6 mil de semnaturi ar fi fost la fel de usor sa strans...ca nu-i asa...suntem o tara de intoleranti in fata sodomiei, o tara de inapoiati daca nu ne punem pene in c--r si panglici colorate...ce mai...abia ne-am dat jos din palmier, pentru ca inca ne mai ducem copii de mana la biserica si ii invatam morala si conduita crestina
 • +4 (16 voturi)    
  Cine-i mai crede? (Vineri, 4 noiembrie 2016, 10:11)

  asavreau [utilizator]

  Și cine și-a găsit să promoveze un referendum?Un hoț electoral,Corlățean.Și de i-am crede?Am mai stabilit la un referendum să fie maxim 300 parlamentari și s-au dublat la aproape 600.Să ne scutească,nu avem nevoie de referendumul lor ca să fim creștini ortodocși tradiționali.Anomaliile sexuale sunt aliați ai PSD și ne mint ca să -și legalizeze viciile așa cum au făcut cu fumatul,cu imunitățile,cu pensiile speciale.PSD au distrus învățământul și sănătatea și acum vor să distrugă și familia.Nimeni nu a atacat familia și ei vor să o expună unor dezbateri inutile.Mai bine ar face ceva să încurajeze familia,stabilitatea ei,dar nu cred că pricep asta.Sunt borfași, curvari, perverși și ne dau lecții de moralitate.
 • -5 (13 voturi)    
  Kovesi a propus o derogare (Vineri, 4 noiembrie 2016, 10:12)

  tropotaru [utilizator]

  si anume, pe perioada detentiei sa fie permisa si casatoria persoanelor de acelasi sex.
  • +2 (2 voturi)    
   Vezi, exemplu de "conservatorism" la forumistii (Vineri, 4 noiembrie 2016, 16:35)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui tropotaru

   HN ?

   Daca inlocuiai numele lui Kovesi cu oricare altul, te-ar fi umplut de "plusuri", pt ca poanta e ff misto. Pt ca te-ai atins de persoana ei, te-au napadit cu "minusuri".

   PS. Era previzibil dar si tu stiai asta.

   PPS. Cred ca in Romania, tara asta atat de ciudata trebuie sa le oferi sa-si aleaga ei personajul bancului, dupa orientari, credinte, simpatii/antipatii, etc
 • +9 (9 voturi)    
  niste hahalere (Vineri, 4 noiembrie 2016, 10:20)

  freestyle [utilizator]

  vor sa speculeze electoral problema. nu ii intereseaza rezultatul. din cauza suprapunerii s-ar putea ca referendumul sa fie un esec. trebuie sali separate, comisii separate, etc.
 • +5 (7 voturi)    
  pana (Vineri, 4 noiembrie 2016, 10:29)

  zot [utilizator]

  nu se pune in practica referendumul cu 300 parlamentari nu mai trebuie propus altul;
  devine evident ca nici acesta nu va fi aplicat ( toate re
  ferendumurile sunt EGALE, deci nu pot fi unele aplicate iar altele nu), si deci populatia va fi manipulata.
 • +8 (16 voturi)    
  Votul urii (Vineri, 4 noiembrie 2016, 10:44)

  Tigertiki [utilizator]

  Oare este constitutional promovarea discriminarii si a urii ? Probabil urmeaza votul pentru sterilizarea minoritatii rrome. Dreptul unei minoritati a devenit tema electorala.. Poate o sa vine un Nuremberg si pentru acestia !! Intrebati-i pe germani !
 • -9 (13 voturi)    
  HeHeHe ... Disperare, Panica, Depresie (Vineri, 4 noiembrie 2016, 10:50)

  Velma Kelly [utilizator]

  PSD + ALDE = 60%. Va pup ! Pa pa !
 • +11 (13 voturi)    
  SOVA si PONTA. (Vineri, 4 noiembrie 2016, 10:51)

  Johanis [utilizator]

  Daca in libertate au facut numai ilegalitati, macar ca parteneri de celula sa traiasca in legalitate.

  Succesuri!

  Cum iti asterni, asa dormi! (Vezi adrian nastase)
 • 0 (4 voturi)    
  Securizarea votului (Vineri, 4 noiembrie 2016, 11:25)

  buncrestin [utilizator]

  Cele 3 milioane de semnaturi (+cei care n-au semnat dar sunt de acord) trebuie traduse in voturi pro-psd. Se cheama securizarea voturilor.

  Nu trebuie organizat niciun referendum, ci doar adusa tema in discutia electorala si obligarea dreptei - pnl,usr sa intre in defensiva, lasandu-i singuri pe cei de la psd-pru sa culeaga dintr-un electorat foarte bogat. si, o ocazie excelenta pentru a-i demoniza pe cei de la pnl, de a-i radicaliza pe usr ca sa para de neincredere si sa iasa din marja de 10% si tot asa.

  Deci nu-i nevoie ca referendumul sa se si tina, psd are calculele facute si ataca la baioneta, in timp ce pnl-usr nu sunt in stare sa conduca discursul public, asteapta tot timpul initiativa psd pentru a arata, din coltul lor stingher, cu degetul spre "hoti". Doar ca, in timpul asta, "hotii" astia fac toate jocurile.

  Slabiciunea dreptei - incapacitatea de a promova toleranta pe toata linia, cu arme si bagaje - este abil folosita de psd. E-adevarat, PSD sunt populisti, dar PNL este ipocrit - nu are curajul sa spuna ca e de acord cu PSD, dar vrea voturile celor care nu sunt de acord cu PSD. Ca USR inca nu s-a dezmeticit....
 • -1 (7 voturi)    
  referendum - participare DA, aplicare NU (Vineri, 4 noiembrie 2016, 11:31)

  averageJoe [utilizator]

  Asta e valoarea de facto a unui referendum. FYI PSD..generezi scarba.
 • +1 (5 voturi)    
  PSD-ul minte combinand minciunile lui basescu (Vineri, 4 noiembrie 2016, 11:45)

  jackalphonse [utilizator]

  Ca sa castige un scrutin, base ne a mintit cu referendumul 300. Cand a avut ocazia sa militeze pentru aplicarea lui, a tacut chitic.
  La alt scrutin, a aparut la teveu cu crresterea salariilor profesorilor cu 50% (lucru greu de realizat) in plina perioada electorala. A luat votul, ca in primul caz, si a aplicat tot ca in primul.
  PSD-ul a scot artileria grea:
  - cresterea salariilor - asta intotdeauna a mers, asta e, fiecare isi face calculele la vot, va merge intotdeauna, chiar daca nu este corect.
  - asta cu definirea familiei, in schimb, este tot atat de ingenioasa ca referendumul 300. In felul asta, popii va scoate tot babetul si tineretul de prin parohii la vot. Au motiv nenica! Insa, ar putea fi o zabie cu doua taisuri. sa vedem pe cine taie, pentru ca babetul oricum iesea la vot. Sper sa le faca o surpriza cei tineri...
  hai la vot!
 • +2 (2 voturi)    
  PSD face tot ce poate sa isi bata joc de alegeri (Vineri, 4 noiembrie 2016, 11:58)

  v_sile [utilizator]

  Caci asta face, introduce teme artificiale si scoate cat mai mult fum.

  Nu se va putea discuta de calitatea celor de pe liste, de programul electoral sau de propunerea de buget pe noul an. Cum bugetul nu o sa fie facut pana la alegeri, fiecare partid poate sa spuna cum crede ca ar trebui sa arate bugetul pe 2017.

  Nu se poate discuta asezat de ce au facut guvernarile de la ultimele alegeri si pana acum (Ponta 2012-2015) sau Ciolos (2016).

  Orice politician care a dovedit ca e complet incompetent sau care are N dosare la DNA pe probleme de coruptie o sa racneasca din toti plamanii in studiorile televiziunilor "prietene": "lasati-ma cu prostiile astea, esentialul e ca sunt bun-roman, bun-ortodox si vreau numai si numai casatoria barbatului cu femeia". Vezi modelul gretos Codrin Stefanescu.

  PSD coboara jos, tot mai jos, pentru ca stie ca electoratul i se cam subtiaza. Ei chiar sunt disperati si sunt gata sa faca absolut orice pentru a castiga alegerile. Parca de mult nu am mai avut alegeri atat de mizerabile, Vadim era mic copil pe langa PSD-istii actuali.
 • +2 (2 voturi)    
  Comment sters de user (Vineri, 4 noiembrie 2016, 11:59)

  Metec [anonim]

 • +1 (1 vot)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 4 noiembrie 2016, 12:00)

  [anonim]

 • +1 (1 vot)    
  dupa ce ca-s hoti ... (Vineri, 4 noiembrie 2016, 12:53)

  Ion Zapada [utilizator]

  mai sunt si prosti.

  Dragnea pana acum ar fi trebuit sa stie ca prezenta masiva la vot inseamna automat OUT PSD de la guvernare.

  Eu unul, sper sa treaga "referendumul" sa le vad fatza de stipoare a pesedeilor.
 • -1 (1 vot)    
  este foarte interesanta.. (Vineri, 4 noiembrie 2016, 17:52)

  akillies [utilizator]

  ..logica "progresistilor"!
  Iata , avem o initiativa cetateneasca, care a indeplinit toate cererile legii in aceasta tara si a ajuns proiect de lege, daaar, epntruca deranjeaza progresistii este descalificata si ridiculizata!

  Dragi cetateni, aceasta este o initiativa cetateneasca: daca va fi respinsa inseamna ca asta vor pati si alte initiative cetatenesti de orice natura!
  Paote in viitor societatea romaneasca o sa fie mai toleranta si tot o initiativa cetateneasca va fi cea care va determina un alt proiect de modificarea a constitutiei: cu acest precedent in fata, mi-e teamaca progresistii isi vor anula acea posibilitate!

  mai mult, in acest moemnt este tot mai clar ca Romania nu este lasata sa se autoguverneze si nu este lasata sa isi creeze singura legile. Cu alte cuvinte, presiunile externe sunt cele care determina actiunile Romaniei si nu dorintele cetatenilor romani!
  S-a inceput cu cotele imigrantilor si s-a continuat cu casatoriile homosexualilor: asta a ajuns UE? o noua utopie comunista?!??

  Eu nu vreau migranti extremisti in tara si nici casatorii intre homosexuali! nus unt votant p$d si nu ma intereseaza niciun partid politic desprins din pcr-fsn.. votul meu va merge la USR, dar la referendum optiunea mea va fi impotriva aberatiei casatoriilor intre homosexuali!
  Legile statului roman acopera toate aspectele vietii in cuplu si mai ales cele legate de dreptul de insotire la spital, drepturi de mostenire etc.. Nu au nicio legatura cu casatoria si sunt asigurate prin parteniriatele civile !
  Asa ca , va rog eu frumos, veniti cu niste idei mai bune si cu o retorica mai inteligenta ca asta cu evul mediu, bigotii, homofobii etc, este deja rasuflata si invechita!
 • -2 (2 voturi)    
  Ipocrizie romaneasca (Vineri, 4 noiembrie 2016, 21:46)

  Lucian Ilea [utilizator]

  voi sustineti cu 1.5 milioane dolari din banii mei pe Maia Sandu care e femeie si lesbiana la conducerea Republicii Moldova
  credeti cumva ca un popor isi doreste sa fie condus de catre un homosexual sau o lesbiana?

  pe de alta parte voi folositi 140000 si 150000 de dolari din banii mei spre a ridica biserici
  hotii care au facut asta isi folosesc banii lor strict in interes personal
  ei se duc la medicul meu care trateaza cu energii la care eu nu am voi sa ma duc din cauza urii lor contra mea
  si ei cer acuma inca 270000 de dolari din abnii mei
  ei spionii mei se plimba pe bani mei in strainatate si in tara in timp ce eu pe care ei il spioneaza si traiesc practic din munca mea nu am dreptul sa fac acest lucru

  ei fura din banii mei de la vultur si amd 10 milioane si 15 milioane de dolari spre a-i dona la constructia fara gust numita catedrala manuirii neamului
  de ce ar trebui sa fie 15 parcari subterane si preotii sa iba veceuir de aur in timp ce alti oameni sfinti mor de foame prin munti?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by