Inca un atac suburban la adresa candidatului reformist Maia Sandu: un controversat preot subordonat Patriarhiei Moscovei a spus ca aceasta ar fi "stearpa" pentru ca nu are familie si copii. Episcopul Marchel a continuat atacul suburban lansat ieri seara de candidatul pro-rus Igor Dodon, care a insinuat ca Maia Sandu ar face parte dintr-o minoritate sexuala.

Episcopul MarchelFoto: patriarchia.ru

Marchel este episcop de Balti si Falesti si se afla in subordinea Patriarhiei Moscovei.

„Avem de ales un pre­șe­din­te din două can­di­da­tu­ri. Un creș­tin sau un necreș­tin. Un patri­ot sau un nepa­tri­ot. ... Des­pre ati­tu­di­nea unui can­di­dat, Igor Dodon, pe care-l cre­dem creș­tin și patri­ot, nu o să vor­besc mult, pen­tru că e nor­mal să ai o ati­tu­di­ne față de bise­ri­că, cre­din­ță și valo­ri­le națio­na­le, așa cum o are el. Dar des­pre ati­tu­di­nea dnei San­du, al doi­lea can­di­dat care aspi­ră la func­ția de pre­șe­din­te… Ati­tu­di­nea ei față de mora­li­ta­tea creș­ti­nă, față de cură­țe­nia sufle­teas­că, față de tot ce este sfânt pare să fie abă­tu­tă mult de la axa nor­ma­li­tă­ții. Anu­me asta ne-a scos din case­le noas­tre, ca să venim să ne împăr­tă­șim cu îngri­jo­ra­rea noas­tră cu dvs.”, a declarat Machel alaturi de alti trei preoti, citat de ZiarulNational.md.

El este catalogat intr-un amplu articol din New York Times drept "aflat in avangarda cauzei anti-europene din Republica Moldova". Citeste aici mai multe despre activitatile sale din Moldova.

Atacul preotului moldovean aminteste de cel al Gabrielei Firea la adresa lui Klaus Iohannis in alegerile prezidentiale din 2014. PSD a dus atunci o campanie negativa la adresa lui Iohannis, atacat pe motiv ca nu e roman si ca nu e familist. Firea a spus ca "A fi un bun familist inseamna nu doar a fi casatorit, ci si a avea copii... Nu esti un om complet fara sa cresti un copil si consider ca, din greseala, domnul Klaus Iohannis a spus ce gandea atunci cand a afirmat ca, neinvestind in educatia copiilor, a investit in imobiliare. Intr-un fel, pune mai mult pret pe investitia in imobiliare decat in educatia copiilor'' (sursa).