Candidata PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, afirma intr-un interviu pentru Hotnews.ro ca si-a inghetat studiile doctorale la ASE din lipsa de timp si pentru ca "mi-am dorit sa contribui doar eu, personal, la realizarea lucrarii de doctorat. Fara inspiratie". Firea, care a lucrat ani de zile in trustul Intact, inclusiv in pozitii de management, afirma ca "m-a surprins" si "m-a afectat" condamnarea lui Voiculescu, dar evita sa o califice pe motiv ca ar fi "un lucru gresit sa o faca", dar spune ca "este o decizie a instantei care trebuie respectata de toata lumea". Candidata PSD o lauda pe Laura Codruta Kovesi, afirmand ca este un exemplu care o va ajuta, "mai ales in fata acelora care cred ca femeia este potrivta mai mult pentru activitati casnice."

  • Despre candidatura sotului, Florentin Pandele, la un nou mandat de primar in Voluntari: "In urmatoarele doua saptamani vom lua o decizie. Vorbim si noi cu persoane care poate sunt mai intelepte decat noi sa ne dea o parere, sa ne dea un sfat. Dvs ce ati face?"

Dan Tapalaga: Discutam cu Gabriela Firea, candidatul PSD la Primaria Capitalei. La documentare am incercat sa vad cine sunteti. Jurnalista, poeta, prozatoare, membra a uniunii scriitorilor, cantareata de muzica populara (am vazut ca ati lansat vreo doua albume), om de afaceri, senatoare din partea PSD. Cand aveti timp sa va ocupati de toate astea?

Gabriela Firea: Toate aceste lucruri nu au fost facute in doua luni. Este vorba despre douazeci si ceva de ani in care, dupa ce am venit de la Bacau in Bucuresti la studii, am intrat in presa. In timp ce eram studenta am colaborat in presa si am continuat la finalizarea studiilor. Iar dvs ati prezentat aici parte din activitatea mea profesionala precum si anumite hobby-uri. Pentru ca nu sunt nici solista profesionista, chiar daca am lansat in scop umanitar doua albume de folclor romanesc, pentru ca imi place foarte mult. Este o pasiune, daca vreti. Dar nu-mi ocupa activitatea profesionala sau timpul. Bineinteles, totdeauna e nevoie de mai mult timp pentru familie, pentru prieteni, pentru citit, pentru mers in aer liber. Dar important este cum ne organizam o zi, o saptamana. Asa cum am vorbit in discutiile noastre pe SMS poate vi s-a parut putin surprinzator, dar sunt un om foarte organizat, chiar daca se spune despre femei de multe ori ca nu au de fiecare data aceasta capacitate. Eu am avut doar experiente pozitive in acest sens. Asa cum imi organizez bine viata personala, asa fac si in cea profesionala, astfel incat nu vreau sa am sincope sau suprapuneri de program. Sau sa las la voia intamplarii anumite activitati. Si atunci gasim timp pentru toate.

DT: Dar acuma cum va definiti, profesional vorbind. Ce sunteti?

GF: Sunt senator al Romaniei, sunt aleasa in Ilfov, si cred ca am o activitate pentru un parlamentar incepator destul de consistenta. Sunt unul dintre parlamentarii care nu-i fac de ras pe alegatori. Nu sunt chiulangiu, nu votez la doua maini...

DT: Si am mai gasit ceva in CV-ul dvs. Doctorand in economie. Inca un doctor?

GF: Ma bucur ca mi-ati adresat aceasta intrebare. Dupa ce am finalizat studiile la filologie, m-am gandit ca, lucrand in presa si incercand sa ma specializez pentru a nu fi omul bun la toate si de fapt la nimic, am incercat o specializare in domeniul economic, ceea ce am si reusit. Si, dupa ce am participat si absolvit mai multe cursuri universitare si academice la Academia de Studii Economice, am dat un examen pentru admiterea la doctorat, un examen pe care l-am luat cu o nota foarte mare. Puteti verifica in arhiva ASE. Studentii care doresc sa ajunga doctoranzi si provin de la un alt profil decat cel economic trebuie sa dea o seama de examene, bibiliografia fiind cred eu destul de consistenta. Am invatat foarte mult, imi place si acum economia. Probabil ca daca cineva ma sfatuia in liceu nu dadeam la filologie ci as fi mers catre ASE, dar pe mine m-a prins revolutia in clasa a XII-a si a fost un an foarte bulversant pentru toti romanii. Si probabil nu am stiut exact catre ce sa ma indrept. Am inceput anii de doctorat, mi-am dat toate referatele doi ani de zile. Dar, la un moment dat, eu am decis sa il inghet, cum se spune, sa pun un punct si o virgula, deoarece consideram ca nu mai am foarte mult timp. Deja eram si mama, eram si jurnalist, sotie. Practic, nu am finalizat lucrarea de doctorat. Si cred ca este mai bine asa, pentru ca de la acel moment mi-am dorit sa-mi realizez singura lucrarea de doctorat, sa nu ma inspir si iata, peste ani, ce s-a intamplat in legatura cu alte cazuri, de persoane care s-au inspirat, nu stiu, mai mult sau mai putin din alte lucrari stiintifice, lucrari academice. Asa ca, la acest moment, pot sa spun ca sunt absolventa a doua cursuri importante academice la ASE, management bancar si bursier si mecanisme fiscale si valutare internationale, am si un curs de brokeraj dar nu sunt doctor in ceva, in economie. As fi vrut sa ma specializez si pentru asta m-am pregatit ...

DT: Si nu intentionati sa mai luati titlul de doctor in marea asta de doctori?

GF: Daca voi mai avea timp la un moment dat imi voi finaliza si lucrarea. Repet, am considerat si atunci, ca aveam douazeci si ceva de ani, si acum la patruzeci si ceva de ani, cred ca lucrarea totusi trebuie sa o relizez cap coada. Va spun si care era domeniul pentru care as fi vrut sa ma specializez. Este vorba despre activitatea bursiera. Daca va aduceti aminte, tot ce s-a intamplat cu FNI, cu Caritas, si am simtit ca in acest domeniu este un gol.

DT: Sunt multi doctori aici, sa stiti. Se pricep.

GF: ...Si romanii nu inteleg diferenta dintre a depunde o suma de bani intr-un cont bancar si aceeasi suma de bani sa mearga pe piata de capital.

DT: Aici trebuia sa dati cu Vantu, nu la ASE. Sau cu dl Voiculescu.

GF: O iau ca pe o gluma. Cu alte cuvinte, nu, intr-adevar nu sunt doctor. Am oprit aceste cursuri doctorale tocmai pentru ca mi-am dorit sa contribui doar eu, personal, la realizarea lucrarii de doctorat. Fara inspiratie.

DT: Haideti sa incepem interviul. Ce ziceti?

GF: Asta o fost incalzirea, sa inteleg?

DT: Ce credeti despre condamnarea lui Dan Voiculescu? A fost un abuz, avem de-a face cu o sentinta politica sau dl Voiculescu a fost pedepsit pentru ca a incalcat legea?

GF: Va dati seama, am lucrat foarte multi ani in trustul INTACT, dupa anul 2000 in care am fost secretar de stat in guvernul Mugur Isarescu si purtator de cuvant al cabinetului Isarescu. Am inceput sa lucrez in trustul Intact, mi-am facut foarte multi colegi si prieteni. Domnul Voiculescu venea la anumite activitati ale noastre. Nu lucram direct, bineinteles, pentru ca exista un manager. Pe atunci dl Oancea, care acum are aceeasi pozitie importanta la B1 TV. Noi lucram direct. Nu exista o relatie zilnica si directa intre domnul Voiculescu si jurnalisti. Personal, nu pot sa ascund faptul, nici macar dvs, ca m-a surprins si m-a afectat decizia in ceea ce-l priveste pe domnul Voiculescu. Mi s-a parut ca sunt ani foarte multi care s-au acordat si a fost o mare surpriza. Sunt un om care a respectat si va respecta in continuare toate deciziile din jusitie. Si cele care ma vizeaza pe mine, pe familia mea sau pe alte persoane.

DT: Eu v-am intrebat cum calificati decizia justiei?

GF: Nu pot sa o calific, pentru ca in afara de cetatean sunt si parlamentar. Am o dubla responsabilitate, sa nu imi dau eu cu parerea despre o decizie a unei instante. Consider ca ar fi un lucru gresit sa o cataloghez intr-un fel sau altul. Este o decizie a instantei care trebuie respectata de toata lumea. Dl Voiculescu ispaseste acum aceasta pedeapsa si nu mai este nimic de comentat dincolo de aceasta realitate. Oricat de mult mi-ar parea rau sau altora bine pentru aceasta situatie.

DT: Ati lucrat pentru Dan Voiculescu, i-ati condus publicatii, dar ati condus Intact Advertising, o agentie de evenimente si publicitate, adica ati facut bani pentru mogul. Unii vor spune ca ati ramas omul lui Voiculescu si ca, daca veti ajunge primar, veti lucra tot pentru el. Nu vi se pare legitima temerea asta?

GF: Am fost in afara de realizator si moderator la Antena 1 si Antena 3, am fost directorul publicatiei Saptamana Financiara, directorul publicatiei Financiarul, de asemena revista Felicia, revista Cultura. Nu am fost director la aceasta agentiei pe care o numiti dvs. Probabil ca este o eroare, nu am fost director la aceasta agentie de publicitate. Activiatea mea in primii ani s-a desfasurat strict in zona editoriala. In ultimii ani de participare la activitatea trustului Intact am avut de asemenea atributii manageriale, dar in subordinea mea existau directorii economic, financiar, de marketing, publicitate, nu eu eram cea care mergea sa solicite anumite contracte sau bugete de publicitate. Cred ca este o eroare care s-a strucurat. La primaria generala a Capitalei daca voi ajunge - si poate si in urma interviului realizat de dvs ii voi convinge pe unii dintre bucuresteni, ma bazez pe acest lucru, de aceea am si acceptat sa ma intalnesc cu dvs si as face-o in continuare cu mare placere - ii voi reprezenta doar pe cetateni. Sub nici o forma nu reprezint pe nimeni altcineva in afara de interesul cetateanului. Nu sunt un om care poate sa fie considerat o marioneta sau o papusa sau o persoana care nu are propriul sistem de valori, propriul fel de a gandi si actiona.

DT: Va spun de ce pare legitima. Antena 3, Antena 1, televiziunile familiei Voiculescu, investesc in candidatura dvs, va sustin pe fata.

GF: Da? Eu nu prea am vazut.

DT: V-am vazut la Antena 1, v-am vazut la Antena 3.

GF: Am fost destul de rar. Lasand gluma la o parte, nu-mi dau seama cine ma va sustine in aceasta campanie si ma refer aici la presa. Am fost si sunt invitata in continuare la emisiuni care apartin tuturor posturilor de televiziune. Nu sunt un abonat cum se spune doar al trustuluil Intact. Dimpotriva. Si vreu sa va spun ca in ultimele luni mi-am rarit aparitiile, daca ati constatat acest lucru, daca nu puteti solicita o monitorizare. Pentru ca am considerat ca este bine sa-mi aloc mai mult timp, atat pentru documentare, cat si pentru actiuni in Capitala. Pentru intalniri cu cetatenii. Si acest lucru, credeti-ma, ia foarte mult din timpul unei persoane si nu mai ramane multa vreme si pentru televizor. Deci nu stiu cum se va pozitiona Antena 3 fata de mine in campania electorala. Sper sa fie o pozitionare corecta fata de toti candidatii la primaria generala a Capitalei. Eu saptamana trecuta l-am vazut invitat pe domnul Ludovic Orban. Iar eu nu am fost invitata atat de recent. Poate voi avea si eu o invitatie. Eu am participat duminica seara la DIGI 24, de exemplu, la emisiunea doamnei Elena Vijulie.

DT: Ce parere aveti despre doamna Laura Codruta Kovesi.

GF: Cred ca demonstreaza faptul ca nu doar barbatii pot fi puternici si in fruntea unor institutii atat de importante. Consider ca ma ajuta acest exemplu public, mai ales in fata acelora care cred ca femeia este potrivta mai mult pentru activitati casnice, iar in viata politica mai mult in calitate de consilier, de indrumator al politicienilor, dar nu sa fie ele care decid. Ele sa fie in fruntea unor organizatii...Consider ca doamna Kovesi a demonstrat ca o femeie poate sa coordoneze bine activitatea unei institutii care se refera la o activitate atat de dificila si necesara si oricarei tari.

DT: Deci inteleg ca nu sunteti de acord cu cei care o critica, cu cei care spun ca DNA a comis abuzuri sub Kovesi, ca a instrument dosare politice.

GF: Daca se va dovedi in cazul oricarei institutii ca unii dintre reprezentantii sai au comis abuzuri... ca nu putem spune ca o institutie este abuziva. Oamenii sau anumiti oameni dintr-o institutie pot sa comita abuzuri sau pot sa incalce legea sau pot sa aiba anumite interese, sunt convinsa ca va exista posibilitatea unei curatenii din interior. De altfel, va spun si dvs ceea ce am raspuns tuturor intrebarilor care au venit pe marginea anumitor circumstante in domeniul justitiei. Ca in orice domeniu cred ca si aici ar fi potrivit curatenia, echilibrul sau anumite aspecte care nu sunt clarificate sa vina din interior si nu o forta exterioara sa faca anumite presiuni pentru clarificarile pe care le-am mentionat mai sus.

DT: Am vazut un punctaj atributi PSD, in care scria asta, ca e bine s-o laudat in presa pe doamna Kovesi.

GF: Da? (Rade)

DT: Si scrie cum, ce sa ziceti.

GF: N-am primit acest punctaj.

DT: Pai ziceti cam ce scria acolo, nu foarte departe.

GF: Poate era un asa zis punctaj realizat de adversarii nostri si atribuit noua.

DT: Avand in vedere ca a fost publicat de un jurnalist de la Romania TV, de la dl Ghita, ma indoiesc.

GF: Acum recent, sau....

DT: Acum cateva zile. Daca ajungeti primar, doamna Firea, va ganditi la functia de presedinte PSD. Va intreb asta pentru ca daca veti ajunge primar la Capitala veti avea toata legitimitatea sa doriti mai mult. Veti fi pesedistul cu cel mai mare numar de voturi din partid.

GF: Nu m-am gandit si nici nu ma gandesc in continuare la perspectiva de a deveni persedintele PSD. Si va spun si de ce. Sunt membru PSD de aproape patru ani de zile...

DT: N-au sfarsit bine presedintii PSD.

GF: (rade) Nu e vorba de acest lucru. Sunt membru PSD de aproape patru ani de zile. Mi-am castigat mandatul de senator de Ilfov cu al patrulea numar de voturi din tara. Cred ca oricine ar fi flatat de un numar atat de mare de voturi, aproape 45 de mii de voturi intr-un judet. Si am ajuns membru al Biroului Permanent National la propunerea colegilor mei. Eu niciodata, domnule Tapalaga, nu m-am dus la conducerea PSD sa o rog sa-mi dea si mie un post. Colegii mei va pot raspunde la aceasta intrebare. Si dl Ponta, si dl Dragnea, precum si fosta presedinte a organizatiei de femei, doamna Rovana Plumb si actuala presedinte a organizatiei de femei, doamna europarlamentar Viorica Dancila, ei m-au propus sa fiu vicepresedinte PSD. Nu eu am fost cea care mi-am dorit mai mult in cariera si care eventual sa fi dat si din coate in sensul propriu al cuvantului dar mai ales in sensul impropriu al cuvantului, adica sa traga anumite sfori care se trag in domeniul politic. NU imi doresc sa ard etape in politica, vreau sa iau lucrurile asa cum vin. Si nu sunt un om carierist. Propunerea de a fi candidatul PSD la primaria generala a Capitalei a venit tot din partea colegilor mei, dupa un Comitet Executiv din iarna trecuta, in care dupa mai multe analize si evaluari au venit cu aceasta propunere. Nu eu m-am dus la dumnealor ...

DT: V-au silit.

GF...si le-am spus, stiti, nu ma trimiteti pe mine sa candidez? Nu m-au silit, dar ei m-au propus. Si ei m-au convins si pe mine ca ar fi o varianta buna.

DT: Daca tot ati vorbit de etape in politica. Primaria Capitalei e o etapa?

GF: Nu este vorba de o etapa, primaria Capitalei e o imensa responsabilitate.

DT: Nu, nu in sensul asta am intrebat. Sigur, acuma o sa spuneti ma concentrez pe pe primaria Capitalei.

GF: Pai daca stiti raspunsul de ce ma mai intrebati.

DT: Va spun de ce, in visele dvs politice va ganditi urcand mai sus decat atat? Decat primaria Capitalei?

GF: Nu, si va spun si de ce. Am citit speculatii, unele dintre ele chiar m-au amuzat. Altele nu m-au amuzat, m-au intristat. Se faceau speculatii de genul urmator: cine ajunge din PSD primar general al Capitalei sigur va candida apoi la Presedintie. Si chiar m-a surprins acest mod de a gandi. Sa va spun de ce. Pentru ca, desi sunt un om care a venit in Bucresti pentru a urma cursurile unei facultati umaniste, eu sunt de fapt un om foarte pragmatic. Si a-mi face planuri cincinale in legatura cu propria viata si propria cariera consider ca este contraproductiv. Avem atat de multe lucruri de facut astazi, si eventual maine, incat sa ne gandim ce vom face poimaine. Nu mi se pare util. Si nu mi-am ghidat niciodata viata dupa un astfel de principiu, sa incep sa fac scenarii in care eu sa fiu un personaj si sa urzesc tot felul de intamplari. Nu, nu ma caracterizeaza acest mod de a gandi.

DT: Acolo in minte nu incolteste ideea?

GF: Nu, si nu cred ca va incolti. Sunt cu picioarele pe pamant.

DT: Stiti foarte bine ca jurnalist cu picioarele pe pamant...

GF: Si cu capul pe umeri...

DT: ...si cu capul pe umeri. Primaria capitalei este o trambulina de lansare catre presedintie si nu se poate, imposibil ca acel politician care vrea sa ajunga primar sa nu se gandeasca si la next step.

GF: Pai de aceea este in Bucuresti ce este. Si anume, haos. Pentru ca posibil, cei mai multi primari generali ai Capitalei s-au gandit la Primaria Capitalei ca la o reduta politica. Si nu ca un loc in care sa te duci sa rezolvi problemele. Va rog sa nu luati acest raspuns ca fiind unul populist, ci este unul realist. Va spun cu toata sinceritatea si seriozitatea. Imi doresc sa ajung primarul general al Capitalei pentru ca viata noastra a tuturor sa se schimbe in bine. Este inadmisibil, sunt de la 19 ani in Bucuresti, sa ne confruntam de la un an la altul cu probleme din ce in ce mai grave. Vorbeam aseara cu directorul unui mare spital din Bucuresti, care imi spunea ca in fiecare an sper sa se rezolve problema traficului, problema parcarilor din Bucuresti, a poluarii din Capitala, a spitalelor. Si in fiecare an, in loc sa se rezolve, aceste probleme se inmnultesc. Haideti sa rezolvam noi totul in capitala si sa devenim un Bucuresti cu adevarat european si apoi facem si planuri politice impreuna cate vreti dvs.

DT: Ce face sotul dvs, candideaza la un nou mandat in Voluntari?

GF: Va spun sincer ca in acest moment nu a luat o decizie. Cu siguranta decizia ii apartine lui, nu pot sa-l influentez in nici un fel. Pana pe data de 25 aprilie, termenul legal, cu siguranta va lua o decizie.

DT: Cum de n-a luat o decizie pana acum? In ce partid mai e?

GF: In PSD. Suntem amandoi in PSD. Va spun sincer ca acum sunt cel putin doua idei importante exprimate prin oameni, fireste, unii spun de ce sa nu candidezi, de ce sa abandonezi proiectele tale, ai transformat o comuna intr-un oras. Ai preluat Voluntari-ul cu trei km de canalizare si acum sunt 300 de km, intr-o luna se finalizeaza si aceasta lucrare mare care inseamna extinderea soselei Pipera Tunari si Iancu Nicolae, o lucrare foarte importanta...Deci cei care spun, sa-si continue activitatea, ca nu are nici o vina ca sotia sa candideaza la Bucuresti, un grup, de colegi de oameni care-l sustin, si mai sunt si alti colegi care-i spun, cata vreme Gabi intra in aceasta competitie pentru Primaria Generala a Capitalei, tu ai facut foarte multe lucruri, ti-ai spus un cuvant greu pentru administratia din zona metropolitana si este mai bine sa te retragi, cum spune romanul, in glorie. Si sa o sustii pe ea moral, mai ales ca avem si copii mici acasa si din acest punct de vedere dorim sa avem o familie unita. Nu din pricina activitatii noastre sa ne punem in pericol familia. Si mi-a spus de fiecare data ca se va gandi foarte serios care din aceste drumuri sa fie cel pe care il alege.

DT: Dar spre ce inclina, cum l-ati simtit, inclina spre candidatura, vrea sa stea acasa cu copiii? Ce-ar vrea sa faca?

GF: Mai bine il intrebati pe el. In acest moment nu a luat o decizie, dar sunt posibilitatile pe care vi le-am prezentat si fiecare cu argumentele respective.

DT: Dincolo de ce spune partidul, stiti ce ma inspaimanta, persona? Ideea in sine. Ca o familie, familia Pandele in cazul dvs sa fie stapana peste Bucuresti - Voluntari - Pipera.

GF: Daca imi spuneti in ce sens stapana...

DT: Sa stapaneasca in sensul conducerii unor administratii extrem de importante

GF: Sa administrezi, nu conduci. Adica rezolvam probleme, asta inseamna sa administrezi, sa rezolvi probleme.

DT: Dar imaginea asta nu va creaza o problema?

GF: Puneti-va dvs in locul meu. Cand m-am casatorit cu Florin el era deja primar. Si eu acum ca sotie sa vin acasa, draga sotule, partidul meu a decis ca eu sa fiu candidatul pentru primaria Generala a Capitalei, lasa tu toata activitatea ta la o parte, stai tu acasa cu copiii, eventual fa si mancare, fa si curatenie in casa, pentru ca PSD a decis ca eu sa intru in aceasta competitie si sigur o voi castiga. Este foarte greu sa-i spun eu acest lucru. Decizia trebuie sa o ia el. Numai el si credeti-ma, ca asa cum il cunosc eu si cei care intra in contact cu el si puteti si dvs sa -l cunoasteti personal nu numai dupa perceptii, este un om inteligent. Si este un om care se gandeste la binele celorlalti. Daca in urmatoarele doua saptamani balanta va inclina catre retragere, bineinteles ca se va gandi ca-si abandoneaza echipa, ii abandoneaza pe cetatenii care l-au votat de fiecare data cu 80-90%, dar va face ce va fi mai bine. Eu ma bazez ca va lua o decizie pe care el o va considera cea mai buna. Bineinteles ca ceea ce ma intrebati este si o preocupare a noastra. Sa nu credeti ca noi traim in lumi paralele. Normal ca ne gandim si noi, ce cred cetatenii, ce cred oamenii. Daca este bine, daca este rau, evaluam, analizam. Vorbim si noi cu persoane care poate sunt mai intelepte decat noi sa ne dea o parere, sa ne dea in sfat. Dvs ce ati face?

DT: Ca simplu privitor, nu jurnalist, imi displace ideea ca o familie sa conduca o administratie atat de mare.

GF: Doua administratii apropiate, pantru ca Voluntari-ul este una dintre cele 40 de localitati ale Ilfov-ului.

DT: Deci, o familie sa conduca Bucuresti-Voluntari- Pipera, cat un sector aproape.

GF: Este exact cat un sector.

DT: De asta spun, mi se pare prea mult. Excesiv.

GF: Depinde si cum privesti obligatia ta ca administrator. Daca te duci la primarie ca sa exerciti putere sau exces de putere, suta la suta sunt de acord cu dvs. Daca mergi acolo in ideea de a rezolva probleme, atunci te gandesti ca de fapt e o incarcatura foarte mare pe o familie. Repet, avem si noi ca preocupare tema ridicata de dvs. Si sa zic, in doua saptamani vom lua o decizie.

DT: Dupa aceea mai e ceva. Dvs sunteti multumita de modul cum administreaza dl Pandele, sotul dvs, lucrarile din Pipera, largirea soselei la patru bezni? Treceti pe acolo cu masina presupun.

GF: Pai normal ca trec, ca doar n-am elicopter.

DT: Si? E OK?

GF: Este vorba despre un proiect obtinut pe fonduri europene, 22 de milioane de euro. Un proiect pe care l-a obtinut UAT Voluntari acum sapte ani de zile. Din pacate, din cauza legislatiei precare in materie de absorbtie de fonduri europene a putut avea loc un proces pe rol de peste trei ani de zile. Practic, locul doi in ierarhie in urma organizarii licitatiei a contestat locul 1, iar acel proces care in toate statele europene dureaza foarte putin, tocmai pentru a nu bloca fondurile, la noi a durat peste trei ani de zile. In mai anul trecut abia s-a putut da ordinul de incepere a lucrarilor, potrivit proiectului aprobat de UE aceasta lucrare ampla trebuia sa se incheie in 36 de luni. Iata ca, repet, lucrarea s-a inceput in mai anul trecut si ea este aproape de finalizare. Intr-o luna, o luna si ceva se finalizeaza. S-a finalizat asadar intr-un timp record. Nu este vorba doar despre largirea de la doua la patru benzi a bulevardului Iancu Nicolae si a bulevardului Pipera Tunari. Este vorba despre o lucrare de infrastructura complexa, pentru ca presupune si reteaua de apa, de canalizare, reteaua electrica. Sa va spuna ei daca termenul de un an si ceva a fost unul lung sau potrivit repet pentru o lucrare in legatura cu care specialistii UE au dat 36 de luni ca termen. Si nu este vinovata primaria si nici Consiliul Local Voluntari pentru faptul ca acest proces a fost pe rol.

DT: N-as vrea sa insist prea mult cu o tema care nu tine de dvs.

GF: Asta este realitatea si pot sa va dau documentele dupa emisiune ca sa le studiati ca sa vedeti ca ce va spun este real.

DT: Trec prin zona in fiecare zi si stiti ce n-am inteles, foarte simplu, chiar daca nu sunt specialist. Daca tot e o lucrare de la zero, cum Dumnezeu sunt canale in mijlocul drumului, daca infrastructura aia de canalizare s-a construit de la zero. De ce Dumnezeu canalele alea sunt in mijlocul drumului?

GF: Poate mergeati intr-un moemnt in care nu era refacuta lucrarea.

DT: E o lucrare de la zero cu canale in mijlocul drumului. Ceva de neinteles.

GF: Nu poti sa faci o lucrare atat de dificila intr-o luna. A fost nevoie de un an.

DT: Si proasta. Plina de santuri, valurit astfalul...

GF: Haideti sa asteptam finalul.

DT: Nu tine asta de dvs. Haideti sa trecem mai departe la Traian Basescu.