Prima reacție a Ucrainei după ce ministrul rus al Apărării a ordonat retragerea trupelor din Herson a venit de la consilierul prezidențial Mihailo Podoliak , care a declarat pentru Reuters că „este prea devreme” pentru a vorbi despre retragerea trupelor ruse din orașul Herson.

Mihailo PodolyakFoto: Yasin AKGUL / AFP / Profimedia

„Până când steagul ucrainean nu arborează deasupra Hersonului, nu are sens să vorbim despre o retragere a Rusiei”, a declarat Podoliak pentru Reuters.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a ordonat miercuri retragerea trupelor rusești din regiunea Herson pe malul stâng al râului Nipru, abandonând capitala regională cu același nume, au anunțat TASS și celelalte agenții de presă din Rusia.

„Începeți cu retragerea trupelor și luați toate măsurile pentru a asigura transferul în siguranță al personalului, armelor și echipamentelor peste râul Nipru”, i-a ordonat Șoigu lui Serghei Surovikin, comandantul forțelor de invazie rusești, care a propus măsura.

„După o evaluare cuprinzătoare a situaţiei actuale, se propune ocuparea unor poziţii defensive de-a lungul malului stâng al râului Nipru. Înţeleg că aceasta este o decizie foarte dificilă”, i-a spus Surovkin ministrului rus al Apărării, potrivit Interfax.