Primăria Sectorului 2 a primit undă verde de la Consiliul General să cumpere cele 4 hectare retrocedate în Parcul Plumbuita, în urma unei hotărâri judecătorești din 2014. Bucata de parc este în prezent în paragină. Deocamdată nu a fost stabilit un preț pentru achiziționarea spațiului verde, negocierile urmând să înceapă între Primăria Sectorului 2 și proprietari.

Parcul Plumbuita -Foto: HotNews/Catiusa Ivanov

Primăria vrea să cumpere bucata de spațiu verde pentru a reîntregi parcul.

”Scopul este reintegrarea în Parcul Plumbuita, reamenajarea/ modernizarea spațiilor verzi, a zonelor de joacă pentru copii și realizarea unor amenajări specifice activităților cu caracter recreativ”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat joi de Consiliul General cu 50 de voturi pentru.

Cele 4 hectare retrocedate se află între strada Plumbuita și Mănăstirea Plumbuita. Proprietarii sunt: Bărbulescu Teodora, Coroi Rodica-Eugenia și Hanganu Anca-Maria.

După anul 2000, mai multe bucăți din parcurile din București au fost retrocedate fie prin hotărâri judecătorești, fie prin dispoziții are primarilor:

  • din Parcul Titan au fost retrocedate 12 hectare. În ultimul an spațiul verde a fost distrus în mod sistematic;
  • Parcul Verdi a fost retrocedat aproape integral - 5,6 hectare, însă a fost răscumpărat în mandatul Gabrielei Firea pentru circa 50 milioane de euro;
  • din Parcul Tineretului au fost retrocedate aproape 7 hectare;
  • din Parcul Circului aproape un hectar;
  • în parcurile Bazilescu și Floreasca sunt solicitări de retrocedare în curs de soluționare.