Primăria Sectorului 2 vrea să cumpere cele 4 hectare retrocedate în Parcul Plumbuita, în urma unei hotărâri judecătorești din 2014. Bucata de parc este în prezent în paragină. Primăria Sectorului 2 cere permisiunea Consiliului General să achiziționeze spațiul verde, un proiect în acest sens fiind pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General de joi.

Parcul Plumbuita -Foto: HotNews/Catiusa Ivanov

Deocamdată nu a fost stabilit un preț pentru achiziționarea spațiului verde, negocierile urmând să înceapă dacă Primăria Sectorului 2 va primi acordul Primăriei Capitalei.

Primăria vrea să cumpere bucata de spațiu verde pentru a reîntregi parcul.

”Scopul este reintegrarea în Parcul Plumbuita, reamenajarea/modernizarea spațiilor verzi, a zonelor de joacă pentru copii și realizarea unor amenajări specifice activităților cu caracter recreativ”, se arată în proiectul de hotărâre.

Cele 4 hectare retrocedate se află între strada Plumbuita și Mănăstirea Plumbuita. Proprietarii sunt: Bărbulescu Teodora, Coroi Rodica-Eugenia și Hanganu Anca-Maria.

După anul 2000, mai multe bucăți din parcurile din București au fost retrocedate fie prin hotărâri judecătorești, fie prin dispoziții are primarilor:

  • din Parcul Titan au fost retrocedate 12 hectare. În ultimul an spațiul verde a fost distrus în mod sistematic;
  • Parcul Verdi a fost retrocedat aproape integral - 5,6 hectare, Însă a fost răscumpărat în mandatul Gabrielei Firea pentru circa 50 milioane de euro;
  • din Parcul Tineretului au fost retrocedate aproape 7 hectare;
  • din Parcul Circului aproape un hectar;
  • în parcurile Bazilescu și Floreasca sunt solicitări de retrocedare în curs de soluționare.