Primarul Nicușor Dan spune că schimbarea bruscă a vremii ar putea veni și cu avarii în sistemul de termoficare.

Nicusor Dan, dupa o conferinta de presaFoto: AGERPRES

„Cu răcirea asta de ieri pe azi, este de așteptat să avem avarii, pentru că așa se întâmplă când suntem nevoiți să dăm drumul la căldură și la presiune mai mare, este o rețea în care unele conducte au 50 de ani, au ieșit de mult din perioada lor normală de funcționare și atunci o să avem probleme, suntem pregătiți să le rezolvăm. În ceea ce privește producția, CET-urile funcționează, la această oră totul funcționează, așteptăm să vedem ce se întâmplă”, a declarat Nicușor Dan, la TVR.

El a precizat că „e o necesitate să schimbăm conductele”, însă în perioadele de iarnă nu putem să schimbăm pe magistrală, pentru că nu putem să oprim căldura. „Putem să schimbăm pe așa numitele racorduri, care sunt porțiunile intermediare (...) pe acestea putem să lucrăm iarna”, a mai spus el.

La începutul lui noiembrie, primarul general, Nicușor Dan, a anunțat că a semnat contractele de proiectare și execuție pentru modernizarea a 210 km de rețea de termoficare pe bani europeni, valoarea investiției fiind de circa 260 milioane de euro, din care 200 milioane de euro fonduri nerambursabile. Lucrările ar urma să înceapă în primăvara anului viitor.