Comisari ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) fac miercuri dimineaţă controale în mijloacele de transport în comun din baze şi depourile Societăţii de Transport Bucureşti, conform primelor imagini, fiind găsite autovehicule murdare şi cu scaune deteriorate, transmite News.ro

Mizerie mijloace de transport STBFoto: ANPC

”Începând cu ora 4, în această dimineaţă, 14 comisari ai structurii Bucureşti -Ilfov, au desfăşurat acţiuni de verificare a activiăţii STB. Au fost evaluate mijloacele de transport în comun din mai multe baze/ depouri”, au anunţat reprezentanţii ANPC.

Conform primelor imagini transmise din timpul controalelor, inspectorii ANPC au găsit mijloace de transport murdare, scaune cu capitonajul deteriorat. De asemenea, unele elemente metalice sunt afectate de rugină, iar podelele nu sunt spălate, în timp ce mânerele de susţinere sunt deteriorate.

„Să cureţi 43 de tramvaie cu doar două persoane, în trei ore, pare desprins din reclamele la detergenţi”, a comentat preşedintele ANPC Horia Constantinescu.

ANPC urmează să prezinte în cursul zilei concluziile controalelor.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a efectuat și în luna mai un control în principalele depouri și autobaze ale STB. Inspectorii au descoperit atunci mizerie în mașinile care urmau să iasă pe traseu și nereguli tehnice.