Plata parcării pe timpul nopţii se suspendă la Constanța şi în staţiunea Mamaia, până la sfârşitul anului. Măsura a fost decisă marți de Consiliul Local, în contextul criticilor venite din partea hotelierilor privind tarifele foarte mari la parcare, care ar fi unul dintre motivele scăderii numărului de turiști, mai ales la Mamaia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Plata parcării în Constanța și Mamaia se suspendă între orele 19:00-09:00, până la 31 decembrie, inclusiv, conform proiectului de hotărâre pentru suspendarea unor prevederi din cuprinsul Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din Constanța aprobat marți de consilierii locali.

Măsura a fost luată în contextul criticilor venite din partea hotelierilor privind tarifele foarte mari la parcare, care ar fi unul dintre motivele scăderii numărului de turiști, mai ales la Mamaia.

Taxa de parcare la Constanța și Mamaia a fost reintrodusă din luna mai, iar costul este de 4 lei pe oră, astfel că pentru 24 de ore un turist ajunge să plătească aproape 100 de lei.

Primăria Constanța spune, într-un comunicat de presă transmis marți, că regulamentul parcărilor prevedea, încă de la intrarea în vigoare, posibilitatea ca toți agenții economici care își desfășoară activitatea în zona 0 să poată să beneficieze de un abonament unic în valoare de 199 lei/lună și de un abonament suplimentar în valoare de 499 lei/lună.

Totodată, modalitatea prin care hotelierii închiriază locurile de parcare din stațiunea Mamaia va fi îmbunătățită de comun acord, între Confort Urban și agenții economici prin simplificarea modalității de contractare și introducerea unor abonamente la purtător, mai spune Primăria.

Conform administrației locale, aceștia vor putea pune la dispoziție turiștilor un abonament care le va permite acestora să parcheze oriunde în zona 0, și nu doar într-un loc specific, stabilit în prealabil. Hotelierii pot pune la dispoziția turiștilor locuri de parcare închiriate cu 70 bani/oră, cel mai mic tarif care poate fi plătit în municipiul Constanța pentru plata parcării.

La acest moment în stațiunea Mamaia, din cele 6.900 de locuri de parcare sunt contractate doar 100 cu abonament unic, iar aproximativ 1.200 cu abonament suplimentar, susține Primăria Constanța.

Şi administraţia locală din Mangalia a decis, la jumătatea lunii iulie, eliminarea taxei de parcare în oraş şi în staţiunile turistice arondate - Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter şi Neptun-Olimp - până la sfârşitul sezonului estival.

CITEȘTE ȘI: