Două proiecte propuse de către comunitate vor primi 500.000 de lei de la Primăria Capitalei, în urma selecției din opt astfel de inițiative depuse la concursul de Bugetare Participativă.

Copaci uscați bd. Elisabeta 5Foto: Hotnews

Din cele opt proiecte eligibile, două au obținut cele mai multe voturi, a anunțat primarul Nicușor Dan. Fiecare dintre cele 2 proiecte a primit suma maximă alocată de Primăria Capitalei pentru finanțare, respectiv 500.000 de lei pe proiect:

  • „3600 de sterilizări pentru pisicile hoinare ale Bucureștiului şi pentru comunitate”

Proiectul „3600 de sterilizări pentru pisicile hoinare ale Bucureștiului şi pentru comunitate” presupune, pe lângă acțiuni de informare și sterilizare propriu-zisă, și instruirea voluntarilor în acțiuni de capturare a pisicilor. Acesta va fi implementat.

  • „Coroană verde pentru Regina Elisabeta”

Proiectul „Coroană verde pentru Regina Elisabeta” presupune reabilitarea alveolelor verzi și replantarea arborilor uscați de pe Bulevardul Regina Elisabeta. Acesta va fi implementat de Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București.

Proiectul a fost depus de ONG-ul Străzi pentru Oameni care sâmbătă a făcut un experiment interesant în deșertul de beton numit și Piața Universității.

VEZI ȘI: