Majoritatea copacilor de pe bulevardul Elisabeta, care trece chiar prin fața Primăriei Capitalei, sunt uscați sau aproape de a se usca, bucăți din coroană fiind deja afectate. Arborii au ajuns așa fie din cauza toaletărilor excesive, fie din cauza unor boli.

Copaci uscați bd. Elisabeta 11Foto: Hotnews

HotNews.ro a arătat în mai multe rânduri cum arborii de pe acest bulevard au fost mutilați prin toaletare și apoi s-au uscat încet-încet, în ciuda garanțiilor date de administrația locală că toaletările sunt bune.

Bulevardul se află în administrarea Primăriei Capitalei, iar arborii trebuie înlocuiți de această instituție. Plantările pot fi făcute doar primăvara și toamna.

ONG-ul ”Străzi pentru oameni” a depus la concursul organizat de Primăria Capitalei pentru bugetare participatică un proiect pentru reabilitarea alveolelor verzi și replantarea tuturor pomilor uscați de pe bd. Regina Elisabeta.

”Urmează o perioadă de caniculă în București. 36°C temperatura aerului înseamna 45°C-55°C la nivelul asfaltului. Fără umbră, fără pomi, fără spații verzi orașul devine inutilizabil. Blvd. Elisabeta are nevoie de reabilitarea alveolelor verzi și replantarea tuturor pomilor uscați. Prin apelul de bugetare participativă a Primăriei București putem face acest lucru”, a scris ONG-ul pe pagina de Facebook.

În cadrul concursului pentru bugetare participativă de la Primăria Capitalei au fost depuse 30 de proiecte, iar dintre acestea au fost selectate 8, pentru a fi supuse votului publicului.

Proiectele care vor strânge cele mai multe voturi vor fi implementate de municipalitate.

”Până pe 17 iulie, îi invit pe bucureşteni să voteze cele mai bune proiecte şi să decidă care dintre acestea vor primi finanţare, în limita sumei totale de 1 milion de lei alocate în 2022. Proiectele pot fi consultate pe site-ul platformei Bugetare Participativă, iar votul poate fi exprimat doar după crearea unui cont de utilizator”, a scris primarul Nicușor Dan, pe pagina de Facebook, luni.