Poliția Locală Sector 1 a confiscat marți, în premieră, o autoutilitară care se pregătea să arunce deșeuri provenite din construcții în cartierul Giulești- Sârbi, a anunțat primarul Clotilde Armand pe pagina de Facebook. Proprietarul a fost amendat și cu 10.000 lei.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • ”În cursul zilei de astăzi, pentru prima dată în istoria Poliției Locale Sector 1, am confiscat o autoutilitară care care se pregătea să arunce deșeuri provenite din construcții în cartierul Giulești- Sârbi.
  • A fost organizat un flagrant, într-o zonă în care zeci de mii de tone de deșeuri erau depozitate ilegal. Practic, vorbim de unul dintre cele mai mari depozite de deșeuri ilegale din Capitală”, a anunțat Clotilde Armand.

Primarul spune că baza legală există, Ordonanța de Urgență nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, și este nevoie doar de voință pentru ca sancțiunile să fie puse în aplicare.

”Aviz amatorilor, în Sectorul 1 aplicăm legea! Nesimțirea se plătește scump. În Sectorul 1 avem toleranță zero față de cei care încalcă legislația de mediu și depozitează gunoaie în locuri nepermise, punând în pericol sănătatea noastră”, a mai scris Clotilde Armand.

Anul trecut, în februarie, Garda de Mediu și Poliția locală din Sectoarele 5 și 6 au confiscat două mașini care aruncau gunoi în locuri nepermise.