Primăria Capitalei începe de luni reparațiile la străzile din Centrul Istoric, a anunțat viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, în cadrul unei conferințe de presă susținute la PNL București. Străzile din Centrul Istoric al Capitalei se află în paragină, piatra cubică fiind distrusă pe foarte multe zone.

Paragina in centrul Bucurestiului 20Foto: Hotnews

Hotnews.ro a scris încă din luna februarie despre această situație, dar nu s-a întâmplat nimic până acum.

”De luni se intervine la Centrul Vechi al Municipiului București. Vom interveni cu reparații peste tot. Am avut discuții săptămâna trecută cu Direcția de investiții și cu firmele care au avut în garanție acest centru vechi și până acum nu au intervenit. Avem un angajament ferm din partea dânșilor că de luni sunt utilajele pe teren”, a declarat Bujduveanu.

Acesta spune că de acum încolo Primăria Capitalei va administra zona așa cum trebuie însă nu a detaliat ce înseamnă asta și dacă accesul mașinilor va fi interzis/limitat în această zonă pietonală.

”Și mai important de atât, îl vom administra așa cum trebuie pentru că există reguli că nu ai voie să intri cu mașini de mare tonaj în București, există dispoziție de primar cu străzi închise care astăzi sunt deschise pentru mașini”, a spus Bujduveanu.

Deși zona este pietonală, străzile din Centrul vechi sunt pline de mașini la orice oră.

În ceea ce privește paragina, HotNews.ro a scris încă de la începutul anului că acestea sunt în garanție și trebuie reparate de constructor, potrivit unui răspuns transmis la vremea respectivă de municipalitate la solicitarera HotNews.ro.

”Referitor la străzile cu piatră cubică din Centrul Vechi, acestea sunt în garanţie la firma Apolodor Grup Construct până în anul 2027. Facem precizarea că, de la finalizarea lucrărilor şi până în prezent, firmei Apolodor i s-a solicitat să intervină pentru reparaţii ori de cate ori au existat sesizări. Menţionăm, de asemenea, că o echipă a Direcţiei Investiţii va verifica în această perioadă situaţia exactă din teren, urmând ca, în funcţie de cele constatate, să transmită notificări către firma Apolodor sau către deţinătorii de reţele edilitare, după caz”, se arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei în luna februarie.

Potrivit informațiilor obținute de HotNews.ro, în ultimii ani între primărie și constructor au fost mai multe discuții în contradictoriu deoarece a fost permis accesul mașinilor în zonă, deși acele străzi sunt pietonale, iar pavajul a fost stricat și din această cauză.