Compania Municipală Străzi Poduri Pasaje va intra în faliment la sfârșitul acestei luni, a anunțat primarul general, Nicușor Dan, pe pagina de Facebook. Acesta a dat asigurări că cele 60 de firme creditoare își vor primi banii. Utilajele firmei vor fi recuperate de Primărie și folosite la șantierele în desfășurare.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Ne-am întâlnit ieri după-amiază cu reprezentanții celor 60 de firme creditoare ale Companiei Municipale Străzi Poduri Pasaje, care va intra în faliment la sfârșitul acestei luni. I-am asigurat pe creditori că își vor primii banii pe care îi așteaptă de 2 ani. Utilajele pe care compania le-a achiziționat vor fi recuperate de municipalitate și folosite în viitoarele noastre proiecte de infrastructură. Reamintesc că decizia de închidere a acestei companii municipale a fost luată de la începutul mandatului, dar procedurile judiciare au durat până acum”, a scris Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

Înființarea companiilor municipale și angrenarea lor în proiecte pentru care municipalitatea nu avea bani a fost una din marile erori ale administrației precedente, iar noi consumăm acum resurse importante pentru a reveni la normalitate, a mai scris Nicușor Dan.

Până în aprilie 2021, cele 20 de companii municipale înființate de fostul primar Gabriela Firea au acumulat datorii sau credite de peste 560 milioane lei către furnizori, ANAF, bugetul asigurărilor sociale, potrivit informațiilor obținute de HotNews.ro de la companii și Primăria Capitalei. Potrivit datelor furnizate HotNews.ro, la vremea respectivă, Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje avea datorii de 14 milioane lei: 7.451.086 lei la furnizori; 4.985.865 lei -contribuții la bugetul de stat; 1.568.076 lei - salarii restante. Compania se afla în insolvență. Compania are mai multe titluri executorii pentru recuperarea datoriilor de către METABET CF S.A., S.C. EURO CONSTRUCT TRADING 98 SRL.