Primarul Capitalei, Nicușor Dan, spune că duminică, în cea de a patra zi a grevei de la STB, au fost pe traseu 65% dintre tramvaie și troleibuze și un număr mic de autobuze și că "mult mai mulți" șoferi și vatmani ar fi ieșit la lucru dacă nu ar fi fost intimidați de sindicat. "Condamn inconștiența și tupeul sindicalistului PSD Vasile Petrariu, care a îndemnat de dimineață la oprirea metroului bucureștean, precum și iresponsabilitatea șefei lui de partid, Gabriela Firea, care îl girează în continuare și-l încurajează în acțiunile lui distructive", a scris Nicușor Dan pe Facebook, duminică seară.

HotNews.roFoto: Hotnews

El a "salutat" decizia celor care "au înțeles că rezolvarea problemelor se face prin dialog, respectând legea" și a reclamat din nou abuzurile sindicatului reprezentativ din STB, condus de Vasile Petrariu, consilier general PSD.

  • "Sunt mult mai mulți șoferi și vatmani care ar fi ieșit azi la lucru dacă n-ar fi fost intimidați de sindicat. Înțeleg că e greu, după ani de zile în care nimeni nu te-a apărat în fața sindicatului, care decidea tot, să crezi că i te poți opune. O spun cu toată responsabilitatea: vremea abuzurilor sindicatului a dispărut", a afirmat primarul Capitalei.

Nicușor Dan i-a îndemnat din nou pe angajații STB care nu ar fi lăsați să lucreze să sune la numărul 0800.800.868, spunând că Poliția preia toate sesizările, le investighează și le adaugă dosarului penal deja deschis: "Statul funcționează și nu se lasă intimidat de greve ilegale, orchestrate în laboratoare politico-mafiote".

  • "Condamn inconștiența și tupeul sindicalistului PSD Vasile Petrariu, care a îndemnat de dimineață la oprirea metroului bucureștean, precum și iresponsabilitatea șefei lui de partid, Gabriela Firea, care îl girează în continuare și-l încurajează în acțiunile lui distructive.
  • Am discutat zilele astea cu mulți angajați STB, am aflat problemele și mă voi implica în rezolvarea lor. Asta cere timp, continuarea dialogului și responsabilitate din partea noastră, a tuturor", adaugă Nicușor Dan.

Angajații Societății de Transport București s-au aflat duminică în cea de a patra zi de grevă, mare parte dintre șoferi și vatmani refuzând să iasă pe traseu. Câteva sute de angajați au protestat dimineață la Autobaza Titan, unde au fost trimise și forțe de ordine.

Directorul general al STB, Adrian Criţ, a făcut din nou apel către angajaţii societăţii "să nu mai dea crezare” liderului sindical Vasile Petrariu și a rugat instituțiile statului să intervină pentru ca decizia Tribunalului București să fie pusă în aplicare.