Parcarea de 750 de locuri construită de Primăria Sectorului 3 sub bulevardul Decebal nu a fost deschisă deși lucrările au fost finalizate din martie. Constructorul, Algorithm Residential S3, firma Primăriei, a scris pe pagina de Facebook că nu a putut fi obținută autorizația de securitate la incendiu, fiind probleme în urma testelor la sistemul de desfumare. Compania anunță că a luat măsurile de remediere, iar până la sfârșitul săptămânii se vor realiza testele privind scenariul ISU.

Parcare bd. DecebalFoto: Hotnews

”Întârzierile de la obiectivul „Parcare Decebal” sunt cauzate de apariția unor probleme identificate în urma testelor privind sistemul de Desfumare. Pentru a respecta Scenariul de Securitate la Incendiu și a nu compromite obținerea Autorizației ISU de funcționare, s-au stabilit împreună cu proiectanții și dirigintele de șantier următoarele: modificarea tabloului de Sprinklere astfel încât pornirea celor două pompe să nu se realizeze simultan; crearea unui gol adițional cu aria echivalentă a radiatorului în peretele rampei de acces; suplimentarea cablului care alimenteaza grupul de Hidranți, cu un cablu nou, în lungime de aproximativ 500 m.l., echiparea cablului cu echipamente tehnice de gabarit corespunzător, pentru a putea realiza legăturile acestuia. Decizie care a fost luată pentru a putea preîntâmpina pierderea de energie electrică pe cablu, conform calculelor, aceasta, este sub valoarea acceptată și influențează negativ pornirea grupului de pompare- Hidranți”, a postat compania pe Facebook.

Materialele au fost achiziționate, lucrările făcute, iar săptămâna viitoare se vor face teste.

”Pentru achiziția acestor materiale s-au respectat toate prevederile stabilite de către Consiliul Local Sector 3, Regulamentul de Achiziții, precum și prevederile Hotărârii Consiliului Local Sector 3, nr. 47, de-a aproba semnarea contractelor în Consiliul de Administrație și transmiterea acestora către Cabinet Primar. Conducerea societății a luat toate măsurile pentru a respecta, în primul rând procedurile legale și în același timp și rezolvarea situației. Până la sfârșitul săptămânii se vor realiza testele privind scenariul ISU”, a mai postat compania.

În urmă cu trei săptămâni, primarul Robert Negoiță a declarat pentru HotNews.ro că parcarea nu a fost deschisă fiindcă nu are autorizație ISU și că aceasta nu ar fi fost obținută din cauză că noul director al companiei municipale Argorithm Residential S3 nu vine pe la muncă.

”O să deschidem parcarea când luăm aviz de la ISU. Au schimbat (n.r. majoritatea PNL-USR din Consiliul Local Sector 3) președintele Consiliului de Administrație care este și director general, actualul președinte care își ia o grămadă de bani nu trece pe la muncă și evident că problemele nu se rezolvă singure și avem mari belele din cauza asta. Au schimbat un director care își făcea treaba și stătea la muncă zi lumină și mi-au pus un director care nu trece pe la muncă”,

a declarat Negoiță acum 3 săptămâni pentru HotNews.ro.

Reprezentanții companiei spun că actuala conducere a fost numită de Consiliul Local.

”Pentru a clarifica toate informațiile apărute în spațiul public în legătură cu obiectivul „Parcare Decebal”, vă aducem la cunoștință că actuala conducere a societătii a fost aleasă de către Consiliul Local Sector 3, în data de 02.08.2021, prin HCL nr. 191. Dată la care problemele care au dus la întârzierea recepționării obiectivului „Parcare Decebal” erau cunoscute de către aparatul de specialitate al Primăriei Sectorului 3 și Primarul Sectorului 3, domnul Robert Negoiță”, au mai scris reprezentanții companiei pe pagina de Facebook.

Primăria Sectorului 3 a început în 2019 lucrările de amenajare a parcării subterane, în paralel cu amenajarea trotuarelor de pe bulevard. Acestea s-au finalizat anul trecut și au costat, cu totul, peste 100 milioane lei. Și lucrările la parcarea subterană de 750 locuri au fost finalizate, dar aceasta încă nu este deschisă pentru că nu are autorizație de securitate la incendiu, fiind în curs de obținere a documentului.