Primăria Sectorului 6 începe, miercuri, lucrările de amenajare a promenadei de pe malul Lacului Morii, a anunțat primarul Ciprian Ciucu pe pagina de Facebook. Va fi turnat alt asfalt, se va face pistă de alergare, se vor pune bănci, coșuri de gunoi, se va amenaja spațiul verde și se vor monta stâlpi de iluminat. Termenul de finalizare este 1 mai 2022.

Simulare amenajare Lacul Morii 2Foto: Hotnews

Simulare cum va arăta promenada după amenajare

”Începem lucrările de amenajare a digului Lacului Morii, pentru promenadă și mișcare, locul cu cel mai frumos apus din București. Am dat deja ordinul de începere a lucrărilor. Iluminat, pistă de alergare, bănci, coșuri de gunoi, amenajări peisagistice etc. Zona extinsă a Lacului Morii, inclusiv insula, face deja obiectul unui concurs de soluții demarat de către Primăria Sectorului 6 împreună cu Ordinul Arhitecților”, a scris primarul Ciprian Ciucu pe pagina de Facebook.

Termenul de finalizare al lucrării este 1 mai 2022, a explicat Ciucu pentru HotNews.ro. Acesta spune că a durat mult organizarea licitației pentru execuția lucrărilor, acesta fiind motivul pentru care lucrarea începe abia acum, când a venit toamna. ”Termenul de finalizare este 1 mai. Depinde cum va fi iarna, dacă vremea nu ne ajută, ar putea fi o întârziere de 1 lună”, a spus Ciucu.

Costurile de execuție se ridică la 11 milioane lei, TVA inclus. De acești bani se vor amenaja circa 2,1 km din promenada de pe malul lacului. Pista de alergare va avea o lungime de 4,7 km. În ceea ce privește mobilierul urban, se vor monta: 57 coșuri de gunoi, 18 pergole cu băncuțe de lemn, 62 stâlpi de iluminat, 20 de camere de supraveghere.

Și fostul primar Gabriel Mutu a promis modernizarea acestei zone și a venit cu un proiect, însă lucrările nu au început. Ciprian Ciucu spune că proiectul care începe azi este diferit de cel propus de Gabriel Mutu, cu mai multe funcționalități, dar mai ieftin.

Lacul Morii cu promenada și spațiul verde din jur este una dintre comorile Bucureștiului, un loc cu un potențial enorm, în condițiile în care Bucureștiul are o lipsă acută de spații de recreere.

De mai bine de 30 de ani însă este lăsat în paragină. Locul a fost ani la rând plin de gunoaie, boscheți, fecale, pavajul este deteriorat, construcțiile de pe insulă la fel și există riscul să cazi în lac fiindcă nu sunt balustrade.

Cum arată Insula de pe Lacul Morii

Primăria Sectorului 6 a postat pe site, la începutul anului 2019, două proiecte pentru amenajarea promenadei de pe malul Lacului Morii și a insulei. Astfel, pe malul lacului se dorea amenajarea unei promenade de circa 2 km, pornind din zona Crângași până în dreptul insulei, care să cuprindă o pistă de alergare și un cinema în aer liber. În ceea ce privește insula, acolo se promitea amenajarea unei plaje artificiale, a unui labirint cu apă, o zonă dedicată practicării sportului și o zonă de terase. Valoarea celor două proiecte este estimată la 30 milioane lei și au fost aprobate de Consiliul Local.

Fostul primar Gabriel Mutu a spus de mai multe ori că nu a avut banii necesari. Citește aici mai mult.

Primarul Ciprian Ciucu a promis în campania electorală că va amenaja această zonă.

Proiectul propus în 2019