Prefectul judeţului Prahova, Cristian Ionescu, a solicitat Gărzii de Mediu - Comisariatul judeţean Prahova şi Direcţiei de Sănătate Publică Prahova să demareze o anchetă în municipiul Câmpina pentru stabilirea cauzelor care au condus la infestarea apei cu bacteria Clostridium.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă și citat de Agerpres, prefectul a avut o discuţie cu primarul municipiului Câmpina şi cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova pentru a se asigura că situaţia este atent monitorizată şi gestionată de autorităţile locale, iar populaţia are la dispoziţie o sursă de apă potabilă.

Ca urmare a informării Hidro Prahova şi DSP Prahova a fost transmis, în noaptea de vineri spre sâmbătă, un mesaj RO-ALERT pentru înştiinţarea populaţiei.

Restricţiile se vor menţine până la încadrarea apei în condiţiile de potabilitate, precizează comunicatul citat.

În baza hotărârii CLSU Câmpina, Poliţia Locală a distribuit, atât persoanelor fizice cât şi agenţilor economici, măsurile de restricţie în consumul apei şi recomandările DSP pentru evitarea îmbolnăvirilor. Autorităţile locale au pus la dispoziţia populaţiei rezervoare cu apă potabilă, în mai multe zone din oraş, se mai arată în comunicatul Prefecturii.

Citește și: