Apă infestată cu Clostridium la Câmpina: Furnizorul de apă spune că nu au fost înregistrate cazuri de îmbolnăvire şi că doar anumite zone sunt afectate

de V.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 14 august 2021, 14:15 Actualitate | Esenţial


Apa robinet
Foto: pixabay.com
Societatea comercială Hidro Prahova, furnizorul de apă care a anunţat că locuitorii oraşului Câmpina nu trebuie să consume apa distribuită în sistem centralizat, precizează că niciun caz de îmbolnăvire nu a fost semnalat în rândul locuitorilor oraşului şi că apa este infestată doar în unele zone. Conform oficialilor societăţii, decizia de a extinde restricţiile privind consumul apei in tot oraşul a fost luată că măsură de prevenţie, scrie News.ro.

„Direcţia de Sănătate Publică Prahova a sesizat telefonic societatea HIDRO PRAHOVA SA, în data de 13.08.2021, cu privire la faptul că apa distribuită în municipiul Câmpina nu îndeplineşte condiţiile de potabilitate, conform reglementărilor în vigoare. Potrivit anunţului Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, o comunicare oficială în acest sens se va realiza după obţinerea rezultatelor finale pentru probele prelevate. Până la momentul respectiv, este vorba despre suspiciuni privind neconformitatea apei potabile, zonele vizate de această decizie fiind cele anunţate deja în comunicarea publicată pe site-ul www.hidroprahova.ro, imediat după anunţul telefonic al DSP, respectiv străzile: Drumul Taberei (de la rezervorul Muşcel, până la intersecţia cu strada Voila), Voila (de la intersecţia străzii Drumul Taberei până la Spitalul Voila), Silvicultorului, Buciumului, precum şi Spitalul Voila. Pentru a elimina însă orice risc privind starea de sănătate a populaţiei şi ca o măsură suplimentară de prevenţie, societatea HIDRO PRAHOVA SA a luat decizia de a extinde restricţia consumului de apă potabilă integral asupra municipiului Câmpina, până în prezent nefiind semnalat niciun caz de îmbolnăvire”, a transmis sâmbătă Hidro Prahova.

Până la clarificarea situaţiei, societatea HIDRO PRAHOVA SA va asigura containere cu apă potabilă în 8 locaţii din municipiul Câmpina. Acestea vor fi amplasate la Spitalul Municipal Câmpina, Spitalul Voila, la Şcoala de Poliţie, în Piaţa Centrală, iar restul la centrele sociale din municipiu.

„Containerele utilizate sunt de tip IBC, iar alimentarea lor se va efectua din surse alternative de apă potabilă, cu respectarea HGR 974/2004 art. 50, alin. 7 şi 9, precum şi a Legii 458/2002 cu modificările şi completările ulterioare (art. 8). Containerele vor fi amplasate în zone cu protecţie, astfel încât să nu existe riscul de contaminare voluntară”, menţionează societatea.


„După anunţul societăţii HIDROPRAHOVA legat de faptul că apa din localitate nu este potabilă, am convocat Comitetul local pentru situaţii de urgenţă, astfel încât să luăm deciziile care se impun într-o situaţie pe care noi o considerăm de criză. Trebuie să ştiţi că pe o ramificaţie a reţelei Hidro Prahova din cartierul Voila s-a descoperit, de către DSP Prahova, în urma analizelor efectuate, că apa este infestată cu bacteria Clostridium, despre care nu ştim, în acest moment, de unde provine. Conform specialiştilor, infecţia cu această bacterie se manifestă, de regulă, printr-un sindrom diareic, care poate avea o evoluţie severă”, a scris primarul oraşului Câmpina, Alin Moldoveanu, pe Facebook.

Restricţiile privind consumul apei în oraşul Câmpina sunt valabile începând de vineri, 13 august, până în data de 17 august.

Reprezentanţii companiei au recomandat ca apa să fie folosită doar „pentru spălat şi în alte scopuri menajere sau care nu determină contaminarea alimentelor”.

Hidro Prahova a anunţat deja că accelerează activităţile de spălare şi igienizare a sistemului de alimentare cu apă al oraşului Câmpina.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5040 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by