Societatea de Transport Bucureşti (STB) informează că, începând de miercuri, utilizatorii STB beneficiază de o nouă aplicație de plată online, ca urmare a finalizării proiectului pilot cu aplicația mobilă BPay.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit STB, 24Pay este noua aplicație mobilă care permite plata călătoriei cu telefonul mobil prin înrolarea cardului bancar, iar securitatea tranzacției este asigurată prin tehnologia Mastercard/Visa.

„Ne dorim implementarea unor soluții alternative de plată a călătoriei, astfel încât utilizatorii noștri să beneficieze de modalități sigure și rapide de achiziție a titlurilor de călătorie în orice moment al zilei, fără a mai fi necesară deplasarea la centrele de vânzare. Evoluția tehnologiei ne deschide mai mult către inovație și ne oferă posibilitatea de a ne alinia noilor tendințe privind plățile digitale”, a declarat Adrian Criț, directorul general al STB SA.

Aplicația poate fi descărcată gratuit direct din Google Play, App Store, App Gallery sau prin scanarea QR cod-ului afișat în mijloacele de transport public.

STB informează totodată că utilizatorii care au titluri de călătorie achiziționate prin aplicația BPay vor putea să le utilizeze până la data expirării. Ulterior, plata călătoriei se va putea face doar prin intermediul aplicației 24Pay.

„În continuare, STB SA pune la dispoziția călătorilor modalități alternative de achiziție și plată a călătoriei, precum platforma de reîncărcare online a cardului de transport nominal, plata prin SMS și plata cu cardul bancar contactless direct la validator”, mai precizează STB.

Citește și: Bucureștenii care circulă cu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul nu vor mai plăti tarif pe cursă. Modificările propuse de STB